Kulturanbefaling af 
Sisse Marie Welling

Black Widow, blondinen og britisk ballade

Sisse Marie Welling har læst tidligere statsministers betragtninger i lyset af #MeToo. Hun anbefaler superhelteeventyr med Scarlett Johansson i hovedrollen og popballade af britisk sangerinde.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Set

Fakta

Hun er borgmester for sundhed og omsorg i Københavns Kommune. Hun har siden 2010 været medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialistisk Folkeparti. 

For nylig fik min mand og jeg endelig set Marvels seneste filmiske superhelteeventyr, ’Black Widow’. Og den var fænomenal underholdning! Jeg nød virkelig at komme helt ind under huden på marvelheltinden Natasha Romanoff, spillet af Scarlett Johansson. Filmen fortæller historien om superheltinden og hendes tidligere liv som hjernevasket russisk lejemorder. Siden er hun brudt fri, og det er vist ikke nogen hemmelighed, at hun har brugt en del tid på at være medlem af superhelteklubben Avengers. I denne Marvel-spinoff møder vi ikke Avengers-holdet. I stedet bliver vi introduceret for heltindens barndom og såkaldte ’familie’, hvilket gør filmen mere personnær end de fleste andre superheltefilm – og det fungerer rigtig godt. Vi var underholdt hele vejen igennem, og sammen med en flaske god hvidvin var aftenen fuldendt.

Læst

Lige nu læser jeg Helle Thorning-Schmidts ’Blondinens betragtninger’. Jeg synes, at bogen er spændende og velskrevet, og at den lader mange forskellige sider af Helle Thorning-Schmidt skinne igennem. Samtidig giver bogen også plads til flere andre fremtrædende kvindestemmer. Bogen er selvfølgelig ret personlig, men jeg synes, at den rammer godt ind i tiden. Sproget henvender sig med fordel til generationen af ældre kvinder, som måske ikke føler, at de er helt med i nogle af de intersektionelle kvindesnakke, vi har lige nu. Det har været befriende og inspirerende at lære den tidligere statsminister og polerede statskvinde Helle Thorning-Schmidt at kende “på ny” i løbet af det seneste års tid, hvor hun er trådt frem i al sit blonde og lyserøde flor.

Hørt

For tiden får jeg lyttet en hel del til den britiske verdensstjerne ’Adele’ og hendes nyeste udgivelse ’Easy On Me’. Popballaden er hendes første musikalske udgivelse siden 2015, og den har bestemt ikke skuffet. Jeg har den kørende på repeat, alt imens jeg venter på hendes fjerde studiealbum, ’30’, som udkommer den 19. november. Det glæder jeg mig til at smide på anlægget! Ellers synes jeg virkelig, det er begrænset, hvad jeg får lov til at sætte på anlægget herhjemme. Med børn i hjemmet roterer vi mest mellem bakke snagvendt-sangen, DR’s børnekor og sange fra Minisjang med Børste. Både sangene og udsendelserne på Minisjang er vi storforbrugere af. Det er genialt. Jeg tror faktisk ikke, at DR har været så stærke på deres børneindhold siden 1980’erne.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu