Co2e-udledninger i Europa falder – og de falder hurtigt

Europa har sat en sikker kurs mod målet om store CO2-reduktioner. Det skyldes først og fremmest, at EU har fået en prismekanisme, der virker. Men et effektivt energisystem, der fordeler sol, vind og vandkraft lige, kræver investeringer og politisk samarbejde.

Foto: Jens Bttner / Ritzau Scanpix
The Economist

Mandag Morgen samarbejder med The Economist

Mandag Morgen har indgået en særlig aftale med The Economist om at oversætte og viderebringe udvalgte artikler og kommentarer til vores danske læsere.

Oversat af Mandag Morgen med særlig tilladelse. Den originale artikel på engelsk kan findes på www.economist.com

© The Economist Newspaper Limited. All rights reserved.
Vis mindre

”Vores mest presserende udfordring er at holde vores planet sund,” sagde Ursula von der Leyen, den dag hun blev valgt som formand for Europa-Kommissionen i juli 2019. Nu – fem år senere – bør det stadigvæk være tilfældet.

I 2023 målte man de globale temperaturer til at være 1.48 grader celcius højere end det førindustrielle niveau, og 2024 er på vej til at blive endnu varmere. Men i disse dage får Ruslands krig i Ukraine og udsigten til endnu en præsidentperiode med Trump mere opmærksomhed.

Det er derfor en god nyhed, at den grønne omstilling af kontinentet alligevel gør fremskridt. Udledningerne faldt med hele 15,5 procent i 2023. Det skyldes hovedsageligt reduktioner i elproduktionen og industrien.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu