Guide til den gode whistleblowerordning

Overvejer du, om der er brug for en whistleblowerordning i din virksomhed eller på din arbejdsplads? Her er 7 af de vigtigste spørgsmål, du skal tage stilling til, før du går i gang.

Laura Ellemann-Jensen

MM Special: Lovløst land for whistleblowere

  • Danmark skraber bunden i beskyttelsen af whistleblowere
  • Virksomhedernes 655 whistleblowerordninger fungerer uden nogen form for regulering
  • Ordningerne skaber parallelt og hemmeligt retssystem
  • En whistleblower fra Mærsk fortæller om konsekvenserne ved at gå til myndighederne

Danske whistleblowere er retsløse

Whistlebloweren fra Mærsk: Man er medskyldig, hvis man tier stille

Guide til den gode whistleblowerordning

Danmark dumper i europæisk whistleblowerundersøgelse

Er det lovpligtigt?

Alle kan vælge at oprette en whistleblowerordning, men for nogle er det faktisk lovpligtigt. Det gælder visse typer af finansielle virksomheder reguleret efter lov om finansiel virksomhed og visse revisionsvirksomheder reguleret efter lov om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder. Derudover er visse erhvervsdrivende efter den nye hvidvasklov, der trådte i kraft den 26. juni 2017, forpligtet til at oprette en whistleblowerordning.

Har I styr på personfølsomme data?

Tidligere krævede det en tilladelse fra Datatilsynet, når man ønskede at behandle følsomme personoplysninger i forbindelse med en whistleblowerordning. Det er ikke længere tilfældet. I skal dog sørge for, at ordningen overholder databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.

Hvordan sikrer I reel anonymitet?

Det er alfa og omega for enhver whistleblowerordning, at den har et IT-system, der sikrer fuld anonymitet for den, der blæser i advarselsfløjten. Det skal være muligt at indgive en anmeldelse anonymt, f.eks. ved brug af en anmeldelsesside, fremsendelse af e-mail til en særligt oprettet mailboks eller lignende. Mange firmaer sælger IT-løsninger for whistleblowerordninger.

Hvilke sager accepteres som whistleblowing?

Lav en klar definition af, hvilken slags sager der er relevante for whistleblowerordningen. Datatilsynets praksis afgrænser ordningerne til alvorlige forseelser, der kan få betydning for virksomheden som helhed, eller som kan have afgørende betydning for enkeltpersoners liv eller helbred. Det er typisk alvorlige lovovertrædelser og mistanke derom, der kan indberettes, f.eks. økonomisk kriminalitet, alvorlige brud på arbejdssikkerheden eller alvorlige forhold, der retter sig mod en ansat. Mindre forseelser bør ikke kunne indberettes. De skal gå gennem virksomhedens normale kommunikationsveje.

Er systemet uafhængigt af ledelsen?

Der findes ingen klare regler for, hvordan ordningen konkret skal bygges op. Men vil I sikre jer et system, der i virksomheden signalerer fortrolighed, bør I lægge opgaven uden for huset. Ligesom med IT-løsningen findes der efterhånden rigtig mange muligheder for at købe sig til en ekstern løsning, som ofte udbydes af advokatfirmaer. Priserne varierer meget.

Når fløjten lyder

Overvej, hvordan ordningen skal forholde sig, hvis en sag drejer sig om dem/den, der varetager eller er i kontakt med ordningen. Vil du sikre dig, at ordningen rent faktisk virker, skal de ansatte kende til politikken for, hvordan en sådan sag håndteres. I det hele taget er det vigtigt, at dine ansatte føler tillid til, at sagerne behandles optimalt. En mulighed er at lave oplysningskampagner om systemets funktionalitet.

Er der allerede en ordning?

Måske findes der allerede en whistleblowerordning for din branche hos tilsynsmyndigheden eller i en relevant fagforening. Fordelen er maksimal uafhængighed. Ulempen er mindre indflydelse på ordningens indretning og processen, når der opstår en sag. Det kræver mod at henvise til en ordning helt afkoblet fra virksomheden, men for whistlebloweren giver det den bedste beskyttelse, så måske får du på den måde en større sikkerhed for, at alvorlige fejl og forseelse kommer frem.

Kilder: Retsinformation, IDA, Danske Revisorer, Rasmus Willig, Anders Eldrup, Datatilsynet, Kromann Reumert, Bech-Bruun.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu