Gå til
tilmelding

Afholdt Hvordan sikrer vi et tilstrækkeligt optag af unge på STEM-uddannelser?

Lancering af rapport om fremtidens grønne arbejdskraft

En bred vifte af kloge hoveder og hænder skal drive den grønne omstilling, og behovet for flere personer, der nu og i fremtiden kan bidrage hertil, er støt stigende. Behovet gælder særligt personer med en STEM-faglig uddannelse, men tilslutningen til STEM-faglige uddannelser er stadig for lav til at dække behovet.


Derfor har Tænketanken Mandag Morgen set nærmere på, hvordan vi kan sikre flere STEM-kompetencer til den grønne omstilling i regi af projektet Fremtidens grønne arbejdsmarked.  


Vær' med når vi lancerer rapporten ”Fremtidens grønne arbejdskraft - Hvordan sikrer vi et tilstrækkeligt optag af unge på STEM-uddannelser?”, torsdag den 15. september 2022 kl. 9:00 - 10:30 i Altinget og Mandag Morgens gård, Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K. Her præsenterer vi resultater og sætter fokus på, hvordan der konkret arbejdes med dagsordenen ude i landet og tager debatten med nogle af de aktører, som har politisk vægt og ansvar.


Der vil være mulighed for at deltage både fysisk og digitalt. Du tilmelder dig ved at udfylde modulet nederst på siden. 

Lanceringen finder sted i regi af projekt "Fremtidens grønne arbejdsmarked", der er støttet af Novo Nordisk Fonden, Industriens Fond og PensionDanmark.


Følg med på livestream.

 

Program for lanceringen

09.00 – 09.30:
Præsentation af resultater fra rapporten Fremtidens grønne arbejdskraft - Hvordan sikrer vi et tilstrækkeligt optag af unge på STEM-uddannelser? V. Lisbeth Knudsen, strategidirektør i Mandag Morgen

09.30 – 10.00:
Eksempler på hvordan man konkret kan arbejde med at styrke kompetencer og interessen for STEM: BOSS Ladies v. Nina Groes, direktør og stifter og Zeppelin Tønder v. Tønder Kommune. 

10.00 – 10.30:
Debat: Hvordan vi får flere børn, unge og voksne til at interesse sig for STEM-uddannelser og professioner?
Deltagere: Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen, Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal og Laura Klitgaard, formand for IDA . Moderator: Lisbeth Knudsen, strategidirektør i Mandag Morgen.  

 

Gratis, men tilmelding kræves (begrænset antal pladser)

15. september 2022 kl. 9:00

Ny Kongensgade 10, 1472 København K