Change management


Netværket samler specialister, der udvikler og implementerer forandringer i deres organisationer.

Change management, transformation og change communication er de seneste år professionaliseret. Opgaven er ikke længere sekundær, men anerkendes som en afgørende faglighed. Imidlertid er der ingen faglige fora, hvor specialister kan sparre, ideudvikle og gensidigt kvalificere hinanden til at være på forkant med den faglige udvikling. Det laver vi nu om på i samarbejde med Annette Franck, som er faglig facilitator og mødeleder.

Annette Franck har mere end tyve års erfaring med ledelse og facilitering, de sidste ti år har hun specialiseret sig i change. Uddannet cand.phil. i voksenpædagogik, har en MBA og en master i journalistik. Hun har desuden udgivet bogen 'Modarbejder eller medarbejder - Forandringskommunikation skaber samarbejde' og blogger på Børsen om ledelse af forandring.

I netværket inviterer vi oplægsholdere, der bidrager med faktuel akademisk viden og de gode eksempler fra praksis. Vi lytter og debatterer, så hvert møde bidrager med inspiration til jeres egne aktuelle arbejdsopgaver og øger vores fælles faglighed indenfor change management, transformation og kommunikation.

 

 

1.      Møde: Når forandring forstyrrer

27. november 2019 kl. 9.30-12.30, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

En ny faglighed er under udvikling. Det sker i erkendelse af, at forandringer er et konstant vilkår i alle brancher og organisationer. Annette Franck holder oplæg med sit bud på udviklingen inden for forandringsledelse. Netværket diskuterer oplægget og har mulighed for at præsentere de faglige ambitioner og udfordringer, som de er optaget af lige nu.

 

2.      Møde: Risici i transformationer

3. februar 2020 kl. 14.30-17.30 med vin og tapas, Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København

Carsten Kølbek, CEO Rainmaking

Er det en myte, at hovedparten af transformationer fejler, og strategier sjældent lykkes? Carsten Kølbek, vil dele sin faktuelle viden med os: Hvad er definitionen på risici i transformationer, hvad ved vi om omfanget i interne projekter, og hvornår går det faktisk godt? Den viden er afgørende for vores arbejdsgrundlag som ledere af forandring.

 

3.      Møde: Arena Summit

26. marts 2020, Øksnehallen, København K

Altinget og Mandag Morgen inviterer alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen over 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for blandt andet fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst.

Den 26. marts 2020 i Øksnehallen sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger kan imødekomme fremtidens udfordringer.

Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

 

4.      Møde: Døgnseminar - Når man slår sig hårdt på det bløde – om udvikling af kultur og samarbejde

fra mandag 11. maj til tirsdag 12. maj 2020, Allinge, Bornholm

 

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Gennem et intensivt døgnforløb får du mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, restaurant Vilhelm, og et besøg i hotellets bar, Øltinget. Overnatning, transport og forplejning er inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Fagligt oplæg v. Hans Henrik Knoop
  • Fælles frokost
  • Fagligt oplæg v. Susanne Møllegard
  • Workshop: Netværksstedet v. Annette Franck
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i  restaurant Vilhelm og drikkevarer fra Øltinget
  • Overnatning, morgenmad og transport hjem. 

 

Hans Henrik Knoop er lektor ved DPU, Aarhus Universitet, og ekstraordinær professor ved NorthWest University, SA, med speciale i positiv psykologi og pædagogik.

En del af dagens faglige indput præsenteres af DPU-lektor Hans Henrik Knoop. Den nordiske region er blandt verdens mest konkurrencedygtige. Vi er både materielt og immaterielt rige, fordi fordi vi gennem mange år er lykkedes med at kombinere antiautoritær, tillidsbaseret kultur med stærk etik og arbejdsmoral. Kombinationen af stærk bottom-up (bredt folkeligt engagement) med stærk top-down (god ledelse) giver os meget at kæmpe for, og det er langtfra givet, at det fortsætter. Det handler om at sikre psykologisk bæredygtighed. Her bidrager både sundhedsvidenskab og pædagogik i dag med mange nye indsigter for både ledere og medarbejdere. Med udgangspunkt i nyeste forskningsdata vil Hans Henrik Knoop præsentere en række af de vigtigste indsigter. 

Susanne Møllegård, CEO Process factory

Er din nye kollega en robot? Når vi menneskeliggør robotter, så frygter vi dem. Hvorfor, når robotter ikke er andet end et software, og vi er jo ikke bange for et excel ark? Change Managers har en afgørende opgave med at skabe holdninger og sprog for den teknologiske udvikling på arbejdspladsen.

 

5.      Møde: Kompetenceudvikling der virker

21. august 2020 kl. 9.30-12.30, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Jacob Ullegaard, markedsdirektør Dansk Erhverv

Alle har været på kursus, men hverdagen forsætter. Hvordan sikrer vi, at den vidensudvikling, vi igangsætter og undergår, rodfæstes og anvendes i en hverdag med drift og deadlines?

Vi har succes med forandring, og vi er i det danske samfund faktisk vældig dygtige til forandring. Blandt andet har Danmark enorm succes med digitalisering af offentlige og private services. Danskere tager imod digitale løsninger og opbygger nye kompetencer uden nævneværdig modstand. Tværtimod bliver vi irriterede og frustrerede, hvis en institution eller en virksomhed ikke tilbyder os digitale selvbetjeningsservices. Netbank og Borgerservice er eksempler på store forandringer, hvor vi som samfund er lykkedes med på kort tid at skabe nye arbejdsprocesser, roller og adfærd. Ingen gider gå i banken i dag , men for bare tyve år siden oprustede bankerne i samarbejde med forsikrings- og realkreditfilialnettet med henblik på at skabe "finansielle supermarkeder". Vi henter inspiration til forandringsopgaver på vores arbejdspladser i vores store succes som samfund.

 

 

 

Med forbehold for ændringer og tilføjelser

 

Betingelser

Medlemskabet af netværket inkluderer tre halvdagsmøder, døgnmødet på Bornholm samt topmødet Altinget & Mandag Morgen Summit. Prisen for deltagelse er 19.995 kroner eksklusive moms og dækker alle omkostninger til møder samt professionel facilitering, forplejning og flytransport fra Københavns Lufthavn til Rønne på Bornholm og ophold på Grønbechs Hotel (frokost, middag og morgenmad) i Allinge.