Change management

Change management, transformation og change communication er de seneste år professionaliseret. Opgaven er ikke længere sekundær, men anerkendes som en afgørende faglighed. Imidlertid er der ingen faglige fora, hvor specialister kan sparre, ideudvikle og gensidigt kvalificere hinanden til at være på forkant med den faglige udvikling. Derfor har vi på Mandag Morgen stiftet specialistnetværket for change management. Her samler vi en række højt specialiserede eksperter, der alle udvikler og implementerer forandringer i egne organisationer. 

Mødeleder

Alle netværksmøder faciliteres af netværkets faste mødeleder Annette Franck, der som stifter og indehaver af konsulentvirksomheden Corporate Voise har specialiseret sig i change. Annette er uddannet cand.phil. i voksenpædagogik og har desuden udgivet bogen Change-værket 'Modarbejder eller medarbejder - Forandringskommunikation skaber samarbejde' og blogger på Børsen om ledelse af forandring. I netværket inviterer vi oplægsholdere, der bidrager med faktuel akademisk viden og de gode eksempler fra praksis. Vi lytter og debatterer, så hvert møde bidrager med inspiration til jeres egne aktuelle arbejdsopgaver og øger vores fælles faglighed indenfor change management, transformation og kommunikation.

-

Program

26/3-2020

Internationale oplægsholdere og fremmeste danske eksperter indenfor områderne

Digital omstilling, Velfærdsstat og Grøn Transformation

Konference: Altinget & Mandag Morgen Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen over 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for blandt andet fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst. Den 26. marts 2020 i Øksnehallen sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger kan imødekomme fremtidens udfordringer. Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

Øksnehallen, København, kl. 9:00

11/5-2020

Hans Henrik Knoop & Susanne Møllegaard

Døgnseminar - Når man slår sig hårdt på det bløde – om udvikling af kultur og samarbejde

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Gennem et intensivt døgnforløb får du mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, restaurant Vilhelm, og et besøg i hotellets bar, Øltinget. Overnatning, transport og forplejning er inkluderet fra og til Københavns Lufthavn. Program: Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge Velkomst og indlogering på hotellet Fagligt oplæg v. Hans Henrik Knoop Fælles frokost Fagligt oplæg v. Susanne Møllegard Workshop: Netværksstedet v. Annette Franck Fælles middag med bornholmske råvarer i restaurant Vilhelm og drikkevarer fra Øltinget Overnatning, morgenmad og transport hjem.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:30

Susanne Møllegård, CEO Process factory

Er din nye kollega en robot? Når vi menneskeliggør robotter, så frygter vi dem. Hvorfor, når robotter ikke er andet end et software, og vi er jo ikke bange for et excel ark? Change Managers har en afgørende opgave med at skabe holdninger og sprog for den teknologiske udvikling på arbejdspladsen.

Grønbechs Hotel, kl. 10:00

Hans Henrik Knoop er lektor ved DPU, Aarhus Universitet, og ekstraordinær professor ved NorthWest University, SA, med speciale i positiv psykologi og pædagogik.

En del af dagens faglige indput præsenteres af DPU-lektor Hans Henrik Knoop. Den nordiske region er blandt verdens mest konkurrencedygtige. Vi er både materielt og immaterielt rige, fordi fordi vi gennem mange år er lykkedes med at kombinere antiautoritær, tillidsbaseret kultur med stærk etik og arbejdsmoral. Kombinationen af stærk bottom-up (bredt folkeligt engagement) med stærk top-down (god ledelse) giver os meget at kæmpe for, og det er langtfra givet, at det fortsætter. Det handler om at sikre psykologisk bæredygtighed. Her bidrager både sundhedsvidenskab og pædagogik i dag med mange nye indsigter for både ledere og medarbejdere. Med udgangspunkt i nyeste forskningsdata vil Hans Henrik Knoop præsentere en række af de vigtigste indsigter.

Grønbechs Hotel, kl. 13:00

21/8-2020

Jacob Ullegaard, markedsdirektør Dansk Erhverv

Kompetenceudvikling der virker

Alle har været på kursus, men hverdagen forsætter. Hvordan sikrer vi, at den vidensudvikling, vi igangsætter og undergår, rodfæstes og anvendes i en hverdag med drift og deadlines? Vi har succes med forandring, og vi er i det danske samfund faktisk vældig dygtige til forandring. Blandt andet har Danmark enorm succes med digitalisering af offentlige og private services. Danskere tager imod digitale løsninger og opbygger nye kompetencer uden nævneværdig modstand. Tværtimod bliver vi irriterede og frustrerede, hvis en institution eller en virksomhed ikke tilbyder os digitale selvbetjeningsservices. Netbank og Borgerservice er eksempler på store forandringer, hvor vi som samfund er lykkedes med på kort tid at skabe nye arbejdsprocesser, roller og adfærd. Ingen gider gå i banken i dag , men for bare tyve år siden oprustede bankerne i samarbejde med forsikrings- og realkreditfilialnettet med henblik på at skabe "finansielle supermarkeder". Vi henter inspiration til forandringsopgaver på vores arbejdspladser i vores store succes som samfund.

Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30

Er du interesseret?

Er du interesseret i at deltage eller blot høre nærmere, er du meget velkommen til at udfylde denne kontaktformular. Herefter vil du blive kontaktet af netværkets administrator, Linnea Kongsø.

 

Sammensætningen af et netværk er enormt vigtig. Derfor er udfyldelsen ikke en tilmelding, blot en tilkendegivelse af interesse.


Accepter betingelser