Langsigtet ledelse


Som moderne ledere oplever vi lige nu et paradigmeskift fra en tidligere succesfuld og best-practice-baseret ledelsesstil der, i sin samtid, har været rammende og passende, men som nu har behov for et re-design. Vi skal se på de muligheder, som både digitaliseringen og de samfundsmæssige udviklinger skaber for lederens rolle og succes i en foranderlig digital verden.
 
Mandag Morgen lancerer derfor netværksgruppen ”Langsigtet ledelse” - en gruppe af 25 ambitiøse ledere, der vil skabe resultater gennem deres personlige lederskab. Formålet er at give dig indsigt i, hvordan fremtidens arbejde udvikler sig, og hvordan du skaber langsigtede resultater. Vi hjælper dig til at tage aktive skridt for at gøre dig selv relevant som moderne leder de næste 5-10 år.
Sammen vil netværket skabe nye løsninger og modeller for, hvordan man som leder bedst agerer i den digitale tidsalder.
 
På alle netværksmøder veksler vi mellem inspirationsoplæg, fælles diskussioner og refleksion i mindre grupper. Netværket faciliteres af Erik Korsvik Østergaard, der med baggrund i sine egne erfaringer som leder og som rådgiver for en række store virksomheder, vil sikre, at vi omsætter inspiration til konkret praksis, hvor vi som ledere bliver i stand til at omfavne og udnytte de udfordringer fremtiden bringer. 
Erik er bogaktuel med ”The Responsive Leader”, der netop beskriver den moderne ledelse i en verden i konstant forandring.

 

Program

 
Morgendagens leder - 360 grader

 

Hvad er det egentlig for en morgendag, vi ser ind i? Hvad er det for et mindset, vi som ledere skal have for at sikre, at det hold, vi har sat, skaber langsigtede resultater? Hvilke kompetencer og evner bør vi som ledere tilegne os for at skabe succes i en hverdag, der er under konstant forandring?
 
Erik Korsvik Østergaard har i sin roste bog ”The Responsive Ledership” kortlagt det mindset og den adfærd, som den tilpasningsstærke leder har.
 

“Having read The Responsive Leader I can say that I am inspired. Erik is theoretically well founded, but many authors are that. What sets this book apart is the hands-on approach: Theories only matter if they lead to practical results. That’s what this book is about. Highly recommended to all my colleagues doing real work with real people for real organisations.”

— Lars Kolind, Board chairman, serial entrepreneur, author and professor

 
Du skal som leder have en konstant observans mod, hvad der sker omkring dig – både i det nære, men du skal også holde dig orienteret om mega trends, så du kan være på forkant med den digitale udvikling. Erik vil på dagen give dig indsigt, hvordan du skridt for skridt kan udvikle dit lederskab.

Mandag Morgen, Ny Kongensgade 10, København K, Mandag den 28. januar kl. 9.30 - 12.30

 
Fremtiden tilhører de frygtesløse – digitalisering


Astrid Haug, digital rådgiver og forfatter til en række bøger om digital transformation 

Der bliver talt om digital transformation og ny teknologi alle steder, men hvad betyder det konkret for dig som leder?
 
Digitalisering er et spørgsmål om, hvordan vi griber verden an. Overlader vi frygtsomt ansvaret om at finde svar og tage chancer til andre, eller kaster vi os frygtløst ud i nye eventyr og finder de rette løsninger i de muligheder, teknologien medfører? Og er vi villige til at udfordre bekvemmeligheden og kannibalisere vores egen forretning, så vi ikke bliver ramt af digital darwinisme?
 
På dette møde får vi besøg af Astrid Haug, der vil give os sin guide til den digitale forretningsudvikling. Astrid vil give os et overblik over de nyeste tendenser, som kunstig intelligens, Internet of Things og platformsøkonomi. Sammen arbejder vi med, hvad disse forandringer betyder for os, og hvordan vi ruster os selv til at navigere og lede i den digitale tidsalder

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K, Onsdag d. 27 februar 2019 kl. 9.30 - 12.30

 

Arena Summit 2019

Som en del af dit medlemskab får du adgang til vores topmøde ”Arena 2019”, der afholdes i foråret 2019. Her vil du møde ligesindede og interessefæller – du vil opleve inspiration fra uventede områder, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. Du bliver præsenteret for de vigtigste tendenser i version 4.0 af både samfund og industri. Vi undersøger digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet og arbejdet, fremtidens arbejdsmarked og deraf følgende kompetencebehov, behovet for at tænke i bæredygtige løsninger, indretningen af fremtidens velfærdssamfund og udviklingstendensernes betydning for demokratiet.  


Dagen bliver fyldt med inspiration fra en lang række af de vigtigste samfundsaktører og -debattører lige nu. Programmet for dagen vil være sammensat af en række forskellige elementer: Sessioner i plenum med hårdtslående keynote speakers og nyskabende formidlingsgreb. Workshops, hvor der er mulighed for at dykke ned i et tema og mødes med ligesindede, der også er interesserede i at søge inspiration fra andre, der deler interesser og udfordringer. Og rig mulighed for at mødes på tværs og udvide netværket med nye kontakter, der både kan inspirere til nye løsninger her og nu, men som forhåbentlig også kan udvikle sig til nye samarbejder på længere sigt. 

Tivoli, 28 marts 2019 

 
Døgnmøde: Kreativitet – Innovation - Entreprenørskab

Le Gammeltoft, radiovært og iværksætter, stifter og kreativ direktør, Heartbeats. 

Maz Spork, corporate startup entrepreneur

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’.

 
Treårsplaner er nærmest irrelevante, før de bliver præsenteret. Hvis vi som ledere skal hæve os fra run the business til transform the business, kræver det innovation og entreprenørskab. Strategi og drift smelter sammen i fremtidens forretning, og derfor skal vi som ledere have en forståelse for, hvordan vi bevidst understøtter innovation i hverdagen. Vi skal lære, hvordan vi kategoriserer nuværende og fremtidige aktiviteter i forhold til typer af innovation – det handler om at designe din forretning til forandring.

Le Gammeltoft vil dele et anderledes perspektiv på, hvordan man som leder kan omsætte kreativitet til innovation, der kan blive til forretning. 

Hvordan gør man forandringsevne og innovation til en designopgave? Hvilken rolle spiller design-thinking i den moderne virksomhed, når det også skal favne og skabe en start-up mentalitet og mekanisme inde i virksomhederne? Med sin erfaring i innovation og forretningsudvikling vil Maz Spork give os en intro til design thinking for at skabe en kultur og et mindset med praktiserede værdier og agilitet.

 
 
Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Indlæg v. Le Gammeltoft 
  • Fælles frokost
  • Indlæg v. Maz Spork
  • Workshop
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen ‘Spisestuen’ og ‘Øltinget’
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag d. 1. maj 2019 inkl. overnatning 


Fra teknologi til mennesker

Steen Hildebrandt, Ph.D., professor emeritus og adjungeret professor på Aarhus Universitet

Morgendagens lederskab har mennesket, dialog og samarbejde i fokus. Medarbejderne er ikke blot ressourcer, men mennesker som vi knytter os til og skaber en relation til. Morgendagens lederskab er bæredygtigt og samvittighedsfuldt, og målet er at skabe organisationer med højt engagement; steder hvor folk vil møde op. Den moderne leder sætter mennesket først, både mht. kolleger, kunder og konkurrenter. Det handler om at gøre noget for nogen, altså at løse problemer for hinanden, hjælpe hinanden og skabe værdi. Ultimativt handler det samtidigt om at løse nogle af verdens store problemer, beskrevet rammende af FN ved de 17 bæredygtighedsmål. På dette møde får vi besøg af Steen Hildebrandt, Ph.D., professor emeritus og adjungeret professor på Aarhus Universitet.  

Ubbes Vinhandel, Torsdag d. 29 august 2019 kl. 15.00 - 18.00