Deleøkonomiens fremtid


Deleøkonomien vinder frem, udvisker grænser og rejser nye spørgsmål. Uber, Airbnb, GoMore, Upwork, vigo.dk, Worksome og mange andre platformstjenester udfordrer vores traditionelle begreber om lønmodtagere, arbejdsgivere, leverandører, serviceydelser og markeder. Disse platforme skaber positive muligheder for mange forbrugere og freelancere, men udfordrer også vores nuværende lovgivning og arbejdsmarkedsmodel. Deleøkonomien kan derfor ofte få sindene i kog. 

Mandag Morgen inviterer til et fremsynet og udogmatisk netværk om deleøkonomiens fremtid. Hvad er forventningerne til deleøkonomien i fremtiden? Hvordan vil deleøkonomien forandre konkurrence og markedsbetingelser på tværs af brancher? Hvilke nye forventninger og kompetencekrav vil deleøkonomien stille til morgendagens ledere og medarbejdere – på tværs af brancher?
Hvordan kan Danmark blive en deleøkonomisk vindernation? Og hvordan kan vi skabe moderne rammevilkår for deleøkonomien i Danmark, så de mange fordele kan høstes uden at vigtige arbejdsmarkedsværdier undermineres?

På alle netværksmøder veksler vi mellem inspirationsoplæg, fælles diskussioner og refleksion i mindre grupper. Netværkets faste mødeleder er redaktør for digital omstilling hos Mandag Morgen, Peter Hesseldahl.

 

Deleøkonomien i fremtiden 

peterbæk

Peter Thirup Baeck, Principal Researcher ved den britiske tænketank Nesta

Hvad er deleøkonomi og hvor er udviklingen på vej hen? Hvilke erfaringer har man gjort sig i England og hvad kan vi lære i Danmark?

Børsbygningen, onsdag d. 31. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Hvad vil ordførerne?

Paneldebat med Karsten Hønge (SF), Joachim B. Olsen (LA) og Hans Kristian Skibby (DF) 

Mød politikerpanelet, der ser nærmere på de centrale politiske områder på deleøkonomiområdet. Hør om fordele og ulemper omkring deleøkonomi, på hvilke punkter de tre politikere kan blive enige og hvordan Danmark skal forberede sig på deleøkonomien på dette møde, hvor det er muligt at komme helt tæt på politikerne.

Jeudan, Bredgade 30, 1260 København K, onsdag 28. februar 2018 kl. 09.00-12.00 

 

Døgnmøde: Grønbechs Hotel, Bornholm, tirsdag 22. maj 2018

worksome

Lars Qvistgaard, Formand, Akademikerne, Mathias Linnemann, Co-founder og CEO, Worksome, Fredrik Söderqvist, Økonom, Unionen

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’.

Program:

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Indlæg ved Mathias Linnemann: Case

Hvilke krav og kompetencer stiller deleøkonomien til morgendagens ledere og medarbejdere. Hvilke udfordringer og muligheder er der for en virksomhed som Worksome.

•   Fælles frokost

•  Indlæg ved Frederik Söderqvist:  

Den svenske fagforening, Unionen, tilpasser sig det skiftende arbejdsmarked med en onlineportal, der kan tjene som model for andre. Økonom hos Unionen, Fredrik Söderqvist, vil blandt andet fortælle om nødvendigheden for fagforeningerne at tilpasse sig og integrere de platformbaseret medarbejdere eller risikere at miste en vital rolle i den digitale revolution

•  Pause

•  Indlæg ved Lars Qvistgaard: Hvordan skaber vi moderne rammevilkår for deleøkonomien i Danmark, så de mange fordele kan høstes uden at vigtige arbejdsmarkedsværdier undermineres?

Hvordan tackler vi den stigende trend med at ansætte ’enkeltmandsvirksomheder’ frem for rigtige lønmodtagere? Hvor er planen for crowd labour? Hvordan kan en organisation som Akademikerne understøtte og organisere medarbejderne i deleøkonomien og sikrer, at de får den løn og pension som de skal. Hvordan skal fagforening, a-kasse og pensionssystemet baseret på lønmodtager-systemet, bygges op?

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen ‘Spisestuen’ og ‘Øltinget’

•   Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, 22. maj 2018 inkl. overnatning

 

Deleøkonomi og fremtidens vækstvirksomheder

ChristianIngemann

Christian Ingemann, partner, Solobeta, Anders Quitzau, Innovation Executive, IBM

Drivkraften bag deleøkonomiske initiativer bør være ønsket om at “frisætte” og organisere ressourcer, så de kan tjene nye værdiskabende formål for andre – og dermed for én selv. Christian Ingemann fortæller hvordan deleøkonomien kan skabe værdi og nye forretningsmuligheder, også for traditionelle virksomheder. 

Hvad er scenariet om fem år? Anders Quitzau fortæller hvad mulighederne er for at lave en intelligent samskabelse.  

Børsbygningen, onsdag d. 6. juni 2018 kl. 09.00-12.00

 

Deleøkonomi og ny andelsbevægelse

SkytteFRI

Claus Skytte, forfatter

Platformskooperativer vinder frem mange steder i udlandet. Er det også perspektiver i ”den nye andelsbevægelse” i Danmark og Norden?

Børsbygningen, fredag d. 7. september 2018 kl. 09.00-12.00

Med forbehold for ændringer