Finansiel innovation


Fintech-bølgen er over os. Hvad nu?

Der er stor kamp om det globale finansielle marked og den danske finanssektor bliver i stigende grad udfordret af store internationale tech virksomheder som Apple, Amazon, Facebook, Google og Microsoft. I netværkets anden sæson ser vi nærmere på hvordan håndteringen af finansielle serviceydelser, et område der tidligere var forbeholdt bankerne, begynder at blive udfordret af nye digitale spillere, store som små. Det skyldes i særdeleshed det nye EU-direktiv, PSD2 - også bedre kendt som betalingsservicedirektivet, der trådte i kraft i januar 2018, som har til formål at øge konkurrencen og innovationen på det finansielle område. Dermed ser vi en finansiel sektor, der står overfor én af de største forandringer i nyere tid som led i den digitale transformation.   

 Når man ser på den store mængde data, som teknologivirksomhederne har adgang til, vil de med al sandsynlighed kunne tilbyde en langt mere fleksibel, individualiseret og skræddersyet finansiel serviceløsning - til glæde for deres kunder. Men hvad betyder det for vores personoplysninger og bankdata? Og hvordan ser bankerne på udviklingen?

Det har betydning for hele samfundet, hvordan det finansielle område udvikler sig. Med en så digitalberedt dansk befolkning og med data som det nye guld kan vi meget vel være på vej ind i en helt ny epoke, når der skal udvikles moderne danske finansielle services i verdensklasse.

Mandag Morgen og vores mødeleder, Thomas Krogh Jensen, CEO, Copenhagen Fintech, inviterer brancheeksperter som tilføjer et højt fagligt niveau og er med til at udfordre vores deltagere. Vi i tænketanken lancerer netop dette netværk for at give dig inspirerende ny viden og sparring, så du og din virksomhed kan få en konkurrencemæssig fordel og forretningsudvikle.

 

Innovation og fintech-bølgen i banksektoren

Per Hviid, Chief Information Officer (CIO) and Executive Vice President, Financing IT, Danske Bank

Per Hviid er Danske Banks øverst ansvarlige for bankens strategi på partnerområdet. Han vil fortælle om innovation og fintech-bølgen i banksektoren fra et af de mest interessante steder i banksektoren

Børsbygningen, onsdag d. 27. februar 2019 kl. 09.30 - 12.30

 

Arena Summit 2019

Altinget og Mandag Morgen inviterer til Arena Summit 2019, der samler 1500 offentlige og private beslutningstagere. Temaet for årets Arena Summit er den næste generation.

Den næste generation kommer til at forme menneskeheden og samfundet på måder, vi endnu kun kan gisne om og se konturerer. Det er i den næste generation, at løsningen på klimaudfordringerne skal findes. Den næste generation kommer til at stille krav til et sammenhængende og højteknologisk sundhedsvæsen. Den næste generation skal mestre kompetencerne til at gribe potentialerne af den teknologiske udvikling. Og den næste generation kommer til at revolutionere det politiske system og fremtidens demokrati. 

Det er i den næste generation, at løsningen på klimaudfordringerne skal findes. Den næste generation bliver den mest grønne og klimabevidste nogensinde. De dropper i højere og højere grad bilen, kødet og flyveturen og er parat til deleøkonomi. De fokuserer på bæredygtighed i alle aspekter af tilværelsen – både klimamæssigt og socialt. De arbejder målrettet mod en verden, der lever op til FN’s verdensmål. De er digitalt indfødte og vokser op på helt andre præmisser og med helt andre redskaber end nogen tidligere generationer. Og de vil opfinde nye teknologier, vi endnu ikke har fatteevne til at forestille os, som kan være med til at indfri de ambitiøse mål, der er afgørende for planetens fremtid.

Hvad betyder alle de tendenser egentlig for os alle her og nu? Og hvad skal vi forberede os på, hvis vi vil være klar til fremtiden?

Tivoli, torsdag 28. marts 2019

 

Partnerskaber

Peter Schleidt, bankdirektør Jyske Bank

Jyske Bank har haltet en smule bagefter de bedste bank på IT-siden, men er nu hastigt ved at hente det tabte. Banken ønsker at være bedst – og samtidig gøre det på en billig måde via talrige partnerskaber med fintech-spillere.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, mandag d. 1. april 2019 kl. 15.00-18.00

 

Døgnmøde: Grønbechs Hotel, Bornholm, mandag 13. maj 2019

Anne Buchardt, Head of Personal Advice, Investment Solutions & Advisory Centre, Nordea, Mette Harbo Bossow, director of Indexed Investments

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm, hvor vi samler op på forløbet og medlemmernes bidrag som helhed. Hvad har vi lært, hvad er fremtidsperspektiverne, og hvad kan vi bruge hinanden til?

Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører på området. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Oplæg fra Anne Buchardt: Hvordan skal fremtidens finansielle aktører se ud? 
    Fælles frokost
  • Oplæg fra Mette Harbo Bossow: Hvordan gør man passiv investering til sin størst aktiv?
  • Middag med bornholmske råvarer i hotellets egen ‘Spisestuen’ og ‘Øltinget’
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag 13. maj 2019 inkl. overnatning

 

Design

Martin Delfer, co-founder, Designit 

Martin Delfer har spillet en central rolle i at gøre Designit til en global forretning med en omsætning på et trecifret millionbeløb alene på forretningsområdet design af banker.

Børsbygningen , tirsdag d. 13. august 2019 kl. 09.30 - 12.30

 

Med forbehold for ændringer