Finansiel innovation


Tænketanken Mandag Morgen lancerer nu netværksgruppen ‘Finansiel Innovation’, hvor vi kigger nærmere på, hvad der sker nu, og hvad der kommer til at ske. Netværksgruppen hjælper beslutningstagere med at forstå de udfordringer, den finansielle sektor står overfor samt at udvikle og formidle nye løsninger.

Du bliver en del af en netværksgruppe, hvis medlemmer repræsenterer en bred vifte af nøgleaktører og virksomheder inden for den danske finans-, bank- og forsikringssektor.

Mandag Morgen og vores mødeleder, Thomas Krogh Jensen, CEO, Copenhagen Fintech, inviterer brancheeksperter som tilføjer et højt fagligt niveau og er med til at udfordre vores deltagere. Vi i tænketanken lancerer netop dette netværk for at give dig inspirerende ny viden og sparring, så du og din virksomhed kan få en konkurrencemæssig fordel og forretningsudvikle. Netværket igangsættes med første møde 7. december 2017.

Programmet for 2017-2018 er fortsat under udarbejdelse, men nedenfor kan du se det foreløbige program.

 

Boom i fintech-branchen 

Thomas-Krogh-Jensen-300x200

Thomas Krogh Jensen, CEO for Copenhagen FinTech

Fintech-branchen er den hurtigste voksende startup -scene i Danmark. Hvordan ser fremtiden ud og hvordan holder vi momentum? Hvad er potentialet? Thomas vil introducere seks spændende startup virksomheder, som giver deres oplevelse af sektoren og økosystemet omkring fintech. Hvad er godt og hvad der skidt. 

Jeudan, Bredgade 30, 1260 København K, torsdag 7. december 2017, kl. 09.00 - 12.00

 

Blockchain

Roman_Beck

Roman Beck, professor, ITU 

Ikke alene måden, men også hvad der accepteres som betaling er under forandring. Roman Beck vil diskutere undersøgelser om nuværende og fremtidige blockchain løsninger, der forsøger at besvare spørgsmålet om, hvordan vi kan konstruere nye markeder og økonomier ved hjælp af blockchain.

Børsbygningen, tirsdag 6. marts 2018 kl. 9.00 – 12.00

 

Døgnmøde: Grønbechs Hotel, Bornholm, tirsdag 29. maj 2018

ken villum klausenPeterLange

Ken Villum Klausen, CEO, Lunar Way, og Peter Lange, Executive Software Client Architect, IBM

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm, hvor vi samler op på forløbet og medlemmernes bidrag som helhed. Hvad har vi lært, hvad er fremtidsperspektiverne, og hvad kan vi bruge hinanden til?

Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører på området. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’.

Program:

 • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
 • Velkomst og indlogering på hotellet
 • Case: Ken Villum Klausen, CEO, Lunar Way

  Opgøret med den klassiske bank er Lunar Way. Med kunden i centrum har Ken Villum Klausen skabt en ny form for bank – en app på telefonen. Hvad har udfordringerne været og hvad er potentialet for Lunar Way?

 • Fælles frokost
 • Indlæg ved Peter Lange, Executive Software Client Architect, IBM

  Hvad kommer den kunstige intelligens til at betyde for den finansielle sektor – er det blandt andet et farvel til den personlige bankrådgivning? Hvad er vilkårene for den finansielle innovation? Peter B. Lange fra IBM vil fortælle hvad det er, vi kan forvente os af Watson-teknologien.

 • Middag med bornholmske råvarer i hotellets egen ‘Spisestuen’ og ‘Øltinget’
 • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 29. maj 2018 inkl. overnatning 

 

Hvorfor PSD2 medfører innovation i den finansielle sektor

BentDalager

Bent Dalager, Nordic Head of NewTech and Financial Services, Partner, KPMG

Bent Dalager vil kort gennemgå PSD2 og Open Banking, hvorefter en række af de følgevirkninger som PSD2 får for sektoren vil blive belyst. Open Banking er rettet mod at være for bankerne, hvad liberalisering af teleindustrien var for teleselskaberne. Der åbnes op for helt nye spillere – også fra andre brancher. Hør om mulige måder at behandle PSD2 på, herunder hvordan de bedste gør.

Børsbygningen, torsdag 23. august 2018 kl. 9.00 – 12.00

 

Investeringsplatform 

SorenKyhl

Søren Kyhl, Global COO, Senior Executive Vice President, Saxo Bank

Partnerskaber og teknologi-outsourcing kan blive de mest ’disruptive’ faktorer i den finansielle sektor i de kommende år og blive grundlaget for kvantespring i sektorens brug af teknologi. Når alle ikke længere skal udvikle alt selv, bliver der frigivet enorme ressourcer til at levere bedre services og produkter. Søren Kyhl fortæller om Saxo Banks teknologiske DNA og historie som en ”Fintech” før begrebet blev opfundet, og hvorfor partnerskaber er en hjørnesten i Saxo Banks strategi.

Børsbygningen, torsdag 25. oktober 2018 kl. 9.00 – 12.00

 

Med forbehold for ændringer