Industri 4.0


Programmet for 2018/2019 er nu på plads. Du kan se temaer, oplægsholdere og datoer for møderækken nedenfor. Du kan ligeledes se det programmet for netværkets første fem møder ved at følge linket her

Flere brancher og job står for at blive disruptet af digitalisering, automatisering, robotteknologi og kunstig intelligens. Eller af helt nye måder at kommunikere, lagre og forbruge data. Aldrig før har vi været så udfordret på måden hvorpå vi producerer varer og skaber værdi.

Udviklingen foregår så hurtigt, at mange virksomheder og arbejdspladser trues på eksistensen. Arbejdsmarkedet og uddannelsessektoren har svært ved at følge med, da de fortsat organiseres og er målrettet det gamle industrisamfund. Og langt størstedelen af os famler for at finde et nyt fodfæste.

Samtidig dukker nye konkurrenter op fra uventet side, i form af iværksættere og virksomheder, der forstår at udnytte Industri 4.0 teknologier på nye måder.

Mandag Morgens Industri 4.0 netværk handler om at finde sit fodfæste i en hurtig omskiftelig verden. Det handler om at få indsigt i, hvad Industri 4.0 er for en størrelse, og hvad det betyder for samfundet og for den enkelte virksomhed eller arbejdsplads. Og det handler om, at erkende, at vi alle er forbundet i et økosystem, hvor vi, hver især, spiller nogle roller. Eller kan komme til at spille nogle roller.

Netværkets faste mødeleder er Bjarke Wiegand, som er chefkonsulent i Akademiet for de Tekniske Videnskaber. 

 

Fremtidens (produktions)arbejdskraft

Claus Jensen, forbundsformand, Dansk Metal 

Hvilke menneskelige arbejdsfunktioner/kompetencer er der brug for, når produktionsprocesser automatiseres og robotiseres? Den hastige teknologiske udvikling gør, at din organisation - men også hele arbejdsmarkedet - står overfor store forandringsprocesser. Men hvad er det helt præcist, vi står overfor? Og hvad kræver det af kompetencer og efteruddannelse i din organisation? Claus Jensen fortæller, hvordan det ser ud set fra hans bord som formand for en af Danmarks største faglige organisationer. Og ikke mindst som medlem af regeringens Disruptionråd.

Børsbygningen, København K, Fredag 17. august 2018 kl. 09.30-12.30

---

Har vi brug for humanister i fremtidens industri 4.0 organisation?


Mads Thimmer, adm. direktør, Innovation Lab

I en højteknologisk og automatiseret verden er menneskekendskab afgørende. Det mener Mads Thimmer, adm. direktør i Innovation Lab. Han er selv en af slagsen og advarer om, at vi fejlagtigt uddanner mennesker via tekniske videnskaber til at træde i robotternes fodspor. I takt med automatiseringen og maskinernes voksende evne til at passe sig selv er der i stigende grad brug for færdigheder i at kunne læse markeder i evig bevægelse, skabe relationer i en netværksøkonomi og arbejde frit efter løse formålsbestemmelser.

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, KBH K, torsdag 11. oktober 2018 kl. 15.00-18.00

---

Ledelse er nøglen til en vellykket digital omstilling 

Poul Konrad Beck, adm. Direktør, Dansand

Automatisering handler ikke længere om at skifte en maskine ud med en nyere maskine – det er langt mere kompliceret og det kan vi takke digitaliseringen for. Kompleksiteten rummer et kæmpe potentiale, der med den rette portion af digitalt mod kan berige vores forretning. Dansand er en af de danske virksomheder, der er lykkes med at udfri dette potentiale. Dansand er godt på vej mod at være fuldt ud automatiseret og digitaliseret. Vi får besøg af adm.  Direktør Poul Konrad Beck, der vil dele de erfaringer, han har gjort sig undervejs. På dette møde skal vi helt tæt på den konkrete ledelsespraksis i industri 4.0.  Med udgangspunkt i de erfaringer Poul Konrad Beck deler med os skal vi undersøge, hvilke konkrete ledelsesmæssige tiltag vi bør overveje i vores egen forretning.

Mandag Morgen, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, tirsdag den 4. December 2018 kl. 9.30-12.30

---

Teknologiledelse og lederes teknologiforståelse


Per Østergaard Jacobsen, direktør, Efficiens 

Behøver virksomhedsledere vide noget om teknologi for at få succes i den fjerde industrielle revolution? Det mener Per Østergaard Jacobsen, som har skrevet bogen: ’Disrupt dit Mindset og få succes med Big Data’. Bogen påviser, at ledernes mindset er helt afgørende for, hvor stor succes virksomheden får med at indarbejde Big Data i sin forretningsmodel. De har endda udviklet en mindset-model, hvor ledere kan teste sig selv.

Børsbygningen, København K, Mandag 18. februar 2019 kl. 09.30-12.30

---

Døgnmøde på Bornholm, tirsdag 9. april 2019 

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’.

Program:

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Formiddagsmøde og indlæg ved første oplægsholder

•   Fælles frokost

•   Indlæg ved anden oplægsholder

•   Pause

•   Workshop

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen ‘Spisestuen’ og ‘Øltinget’

•   Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

 

Digital transformation

Thomas Nørmark, Global Director, itelligence Transformation Lab

Offentlige såvel som private organisationer har store gevinster at hente ved en strategisk anvendelse af data og nye teknologier kombineret. Den digitale transformation kommer uomtvisteligt til at rykke ved strukturer og processer i mange grene af samfundet, ligesom kunstig intelligens vil gøre sit indtog på arbejdsmarkedet. På Bornholm vender vi blikket mod de større udfordringer og spørger til, hvad digitaliseringen vil betyde for de enkelte organisationer og menneskerne, der sidder i dem. Thomas Nørmark giver til dagens møde sine bud på, hvordan dataanvendelse og kunstig intelligens vil understøtte strategiske beslutninger, samt hvorledes man indtænker digitalisering i sin organisations kultur, så både ledelse og medarbejdere er parate til en digital transformation.

(Grønbechs Hotel, Bornholm)

--- 

 

INFORMATION OM DEN KOMMENDE MØDERÆKKE KOMMER SNAREST