Bliv
kontaktet

Industri 4.0 i praksis

I Mandag Morgens faglige netværk sætter vi fokus på Industri 4.0 i praksis. Vi ser nærmere på, hvordan produktionsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner og andre, der beskæftiger sig med udfordringer inden for digitalisering og automatisering, kan navigere i den næste industrielle revolution. Vi inviterer eksperter og erfarne specialister indenfor og bliver klogere på udfordringer, muligheder og erfaringer med digital omstilling og automatisering. Vi bliver klogere på alliancer og fællesskaber, strategier og forskning, når vi får selskab af forskere, iværksættere og erfarne fagfolk, der med udgangspunkt i konkrete cases, analyser og resultater guider os gennem Industri 4.0.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er Peter Hesseldahl, der er journalist hos Mandag Morgen og i mange år har beskæftiget sig med digitalisering og automatisering, hvor det bl.a. er blevet til flere bøger og rapporter om Industri 4.0. 

- Peter Hesseldahl, mødeleder og journalist, Mandag Morgen

Program

21/9-2020

Mandag Morgens årlige døgnmøde om Industri 4.0

Årets heldagsmøde om Industri 4.0 afholdes på i skønne omgivelser på Grønbechs Hotel på Bornholm. Det politiske hotel i Folkemødebyen Allinge danner rammen for et fagligt heldagsmøde med fokus på SMV'ernes udnyttelse af mulighederne i Industri 4.0. Hvordan implementere man de nye teknologier fra ledelse til fabriksgulv? Hvordan skaber vi automatiserede løsninger, der kan tilpasses forskellige behov? Og hvordan sørger danske virksomheder - små som store - for at udnytte potentialet i den digitale og teknologiske revolution? Vi sætter fokus på vilkårene og potentialet for de små og mellemstore virksomheder på årets heldagsmøde, hvor der også bliver tid til at nyde forårsvejret i skønne omgivelser og diskutere dagens læring over en god middag i hotellets restaurant.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 9:00

Casper Hansen, stifter og adm. direktør, Technicon

Robot start-up vil gøre fleksibel automation tilgængelig for alle

Den lille robotvirksomhed Technicon er på blot fem år vokset fra to til 35 ansatte. Vi inviterer Casper Hansen, der er medstifter af virksomheden og adm. direktør med til Kragerup Gods, for at fortælle om virksomhedens udvikling, samarbejder og historien bag den store succes. Technicon sætter fagligheden i højsædet og arbejder målrettet for at udvikle højt individualiserede løsninger til deres kunder. Technicon indgik fra starten samarbejder med både uddannelsesinstitutioner og etablerede robotvirksomheder som Universal Robots og har de seneste år lavet højteknologiske løsninger for store virksomheder som Danfoss og Novo Nordisk, men har også lavet løsninger for små og mellemstore produktionsvirksomheder i hele landet. Virksomheden arbejder ud fra en ambition om at gøre fleksibel automation tilgængelig for alle typer virksomheder og tilbyder både rådgivning, sparring og udvikling af individuelle løsninger. Technicon blev desuden i september 2019 distributør af robotløsninger fra Universal Robots og blev i oktober tildelt Børsens Gazelle-pris. Vi spørger direktøren, hvilke udfordringer de har mødt på vejen og hvordan der skabes bedre vilkår for start-ups inden for robotindustrien.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 10:30

20/10-2020

Altinget & Mandag Morgen Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer igen til Summit i 2020 med fokus på den store omstilling. Til Summit samler vi beslutningstagere, ledere og udviklingsansvarlige fra både det offentlige, det private og civilsamfundet, som på tværs af brancher og fagområder tager del i omstillingen og bidrager til udviklingen af fremtidens samfund. Morgendagens teknologier og den digitale omstilling kommer til at ændre den private såvel som den offentlige sektor. Nutidens problemer og fremtidens udfordringer kan ikke mødes med fortidens løsninger, og på dagen stiller vi blandt andet skarpt på den digitale udvikling. Den digitale omstilling kan med sine højteknologiske tigerspring hjælpe os med både den altafgørende grønne omstilling, samt en omstilling af den danske velfærd, vi alle drager nytte af, men som er under et stadigt stigende pres.

Øksnehallen, København, kl. 9:00

6/11-2020

Ulrich Hedegaard Brorson, Head of Digital Development & Innovation, Grundfos

Pilotprojekter skal føre Grundfos ind i fremtidens digitale superliga

Grundfos er en af verdens største producenter af vand- og pumpesystemer og er til stede i mere end 60 lande verden over. For at føre virksomheden ind i fremtiden og bevare deres stærke markedsposition lancerede Grundfos i 2016 et initiativ, der skulle udvikle pilotprojekter, der kan føre virksomhedens produktion langt ind i fremtiden. Under titlen Factory of The Future har de sat fokus på avancerede digitale og teknologiske løsninger, der kan styrke effektiviteten på virksomhedens fabrikker verden over. Til dette møde får vi besøg af Ulrich Hedegaard Brorson, der står i spidsen for initiativet, til en snak om de mere end 60 spændende pilotprojekter og tager et kig ind i fremtidens intelligente og interaktive fabrikshaller.

Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Mandag Morgens netværk for industri 4.0. Udfyld formularen her på siden for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer. Ved at udfylde dine oplysninger kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer


Accepter betingelser