Fremtidens by


Der er stort fokus på teknologi og data med henblik på at udvikle den intelligente, bæredygtige og dynamiske by. Nogle kommuner har allerede taget de først spadestik til at implementere intelligente byer med sensorer i skraldespanden, Living labs til afprøving af teknologier og LoRaWan udrulding. Ligesom der udvikles heftigt på mobilitetsområdet, så vi kan komme hurtigere og smarter frem, mens vores data kan anvendes til, at planlægge behovet for den næste afgang,måske endda i førerløse busser.

Der er uendelige mange muligheder for fremtidens by. Ord som Smart City, Big Data og IoT er ofte at finde i overskrifterne, men hvor tager det os hen? Hvad vil vi gerne med alle de nye teknologier og hvad vil vi gerne opnå med implementeringen?

Via netværket får du indsigt i hvordan fremtidens by kan se ud, hvilke muligheder teknologien kan bringe med sig, hvad vi kan opnå med det og mulighed for at diskutere hvad vi kan få ud af, at udvikle fremtidens by.

Netværkets faste mødeleder er Morten Nielsen, som er stifter af SDG Business Solutions og har mere end 20 års erfaring inden for bæredygtig forretningsudvikling fra internationale organisationer, herunder Sustainia, Carlsberg Group og Unilever.

 

dan bliver Danmark førende indenfor Smart Cities – Den næste bølge.

Martin Brynskov, lektor, Aarhus Universitet

Hvad er de næste store smart city projekter i Danmark, hvordan kommer de til at ændre vores byer og hverdag. Hvordan skaber man en digital strategi i kommunerne. Eller for den sags skyld en national strategi? Og hvordan bør vi tænke smart cities de næste 5 år, hvis vi skal gøre os internationalt?

Fredag d. 5. oktober 2018 kl. 09.30 - 12.30

 

Mulighederne med LoRaWan og IoT løsninger 

 

Anders P. Mynster, Senior Specialist, FORCE Technology

LoRaWan er grundlaget for implementering af IoT og smart city løsninger på større skala. Flere kommuner har allerede investeret i netværket, men hvordan sikre man at den bedste løsning og hvilke samarbejder skal der opbygges? Vi får mere indsigt i anvendelsen af LoRaWan, både de muligheder netværket bringer med sig og udfordringer som man kan møde undervejs.

Fredag d. 23. november 2018 kl. 09.30 - 12.30

 

Mobilitet  

Ole B. Jensen, professor, Aalborg Universitet 

Der er flere projekter i gang med førerløse busser i hovedstadsområdet og større fokus på anvendelsen af data i transportplanlægning både i byen og på landet, så man kan optimere ressourcer og kun have busafgange når der er brug for dem. Mobilitet og transport bliver hele tiden mere teknologisk og ‘smarter’. Hvordan ser fremtidens mobilitet ud?

Børsen, tirsdag d. 5. februar 2019 kl. 09.30 - 12.30

 

Døgnmøde: Grønbechs Hotel, Bornholm, tirsdag 7. maj 2019

Lene Andersen, forfatter og civiløkonom, stifter af Fremvirke, Andreas Schönström, viceborgmester, Malmø, Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør, CLEAN 

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, ‘Øltinget’.

Program:

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

  Oplæg ved Lene Andersen, forfatter og civiløkonom, stifter af Fremvirke 

Lene Andersen forfatter til bogen Fremtidens velfærd - fremtidens by giver sit bud på menneskets rolle i fremtidens by. Hvordan sikre vi at udvikle byer og dertilhørende teknologi som inkludere mennesket på bedste vis og hvordan ser det gode liv i den digitale by ud?

•   Frokost

•  Oplæg ved Andreas Schönström, viceborgmester, Malmø 

Transport og mobilitet er under stor udvikling. Malmø er langt fremme med anvendelsen af data til planlægning og optimering af den offentlige transport. Andreas Schönström giver sit bud på hvordan den digitale fremtid ser ud for mobiliteten i både by og på landet?

•  Pause // Walk and talk i Allinge

•  Oplæg ved Carsten Orth Gaarn-Larsen, direktør, CLEAN

Fremtidens by er i stigende grad lig med bæredygtig byvækst. Og de bedste smart cities kan blive kraftcentre for den bæredygtige udvikling. Ikke bare lokalt – men globalt. Det mener man bl.a. i Aarhus. Hvis Danmark i øvrigt rykker på udviklingen, så venter der muligvis et større eksporteventyr?

•  Debat // Gruppearbejde 

•   Middag i Restaurant Vilhelm med efterfølgende reception og debat

•   Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 7 maj 2019 inkl. overnatning

 

Samskabelse

Simon Giles, Global Cities Lead, Accenture 

Teknologi og data er i centrum jo tættere vi kommer på at udvikle digitale smarte byer. Hvordan kan teknologi og data være med til, at skabe et bedre liv for byens beboer? Simon Giles er ekspert i, hvordan vi kan implementere digitale teknologier og hvordan vi kan skabe byer som vi har lyst til at bo og arbejde i.

Børsen, onsdag 19. juni 2019 kl. 9.00 - 12.00

 

Med forbehold for ændringer