Sociale Investeringer


Arena Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer alle netværksdeltagere til en dag, hvor vidensdeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen mere end 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for bl.a. fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst.

I marts 2020 sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi, ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger, kan imødekomme fremtidens udfordringer.

Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

København, 26. marts 2020 

Læs mere om Summit 2020 og tilmeld dig her.


Leverandørernes ønskeseddel

Helle Øbo, direktør, Askovfonden

Askovfonden arbejder med udsatte borgere. Målsætningen er, at de ikke skal være en omkostning men blive et aktiv i og for samfundet. Direktør Helle Øbo siger, at ”socialt arbejde skal betale sig, både for den enkelte og for samfundet.” Hvad skal der til for, at Askovfonden bidrager med sin faglighed i en social investering? Hvorfor skulle man som leverandør bidrage? Hvad er den største udfordring? Det vil Helle Øbo fortælle mere om på dagens møde.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, 1471 København K, 5. maj 2020, kl. 15.00 - 18.00

 

Mandag Morgens årlige døgnmøde - Grønbechs Hotel, tirsdag 25. august 2020

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Indlæg v. dagens første oplægsholder - Peter Holm, chef for samfundsansvar, AP Pension
- Fælles frokost
- Indlæg v. dagens anden oplægsholder - Mette Arnsfelt McPhail, sekretariatschef, Den Sociale Investeringsfond
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen restaurant 'Vilhelm' efterfulgt af åben bar i Øltinget
- Overnatning, morgenmad og transport hjem 

Læs mere om oplæggene her...


Sociale investeringer - hvordan overbevises private investorer?

Peter Holm, chef for samfundsansvar, AP Pension

Peter Holm har i en årrække været med til at sætte sociale investeringer på dagsordenen. I sin tid som direktør i Skandia stod han bag udviklingen af  første udgaver af SØM, en økonomi-model, der kan regne på, om sociale udgifter kan blive til en investering. Vi spørger på dagens møde Peter om, hvad der skal til for, at pensionskasser går ind i sociale investeringer? Hvad er fordelene? Hvad er den største udfordring? - og hvad siger Peter til, at der kan tjenes penge på velfærd?

En model for et samarbejde?

Mette Arnsfelt McPhail, sekretariatschef, Den Sociale Investeringsfond 

Hvad er det vigtigste, når samarbejdet mellem en kommune, en leverandør og en investor skal udarbejdes? Og hvad er de største udfordringer? Mette Arnsfelt, der er sekretariatschef i Den Sociale Investeringsfond, vil give sit bud på en model for et samarbejde. Hun vil give en status for Investeringsfondens arbejde med sociale investeringer.

Tirsdag 25. august 2020 - onsdag 26. august 2020, Grønbechs Hotel, Bornholm, Allinge