Bliv
kontaktet

Digital læring

Den teknologiske udvikling påvirker alle dele af vores samfund i en rasende fart, og skal man tro dem, der tør spå om fremtiden, har vi kun set begyndelsen i form af kunstig intelligens og robotter, der kan varetage opgaver, som tidligere var forbeholdt mennesker. For det danske uddannelsessystem kan det vise sig at blive en reel ’gamechanger’.

Der er ingen tvivl om, at uddannelse og nye kompetencer er nøglen til at møde forandringerne. Men hvad er det egentlig, vi skal uddanne til? Hvordan udnytter vi de potentialer, der ligger i de nye teknologier til fulde? Og hvordan sikrer vi et godt og tæt samspil mellem de offentlige uddannelsestilbud og de kommercielle aktører på feltet?

Det er nogle af de spørgsmål, vi tager fat på i Mandag Morgens netværk om digital læring.

Mødeleder

På alle netværksmøder veksler vi mellem inspirationsoplæg, workshops, relationsøvelser samt konkrete cases. Netværkets faste mødeleder er Mads Thimmer, CEO & co-founder for Innovation Lab. I alt vil der være tre netværksmøder med morgenmad i København. Derudover vil der være ét eftermiddagsmøde med tapas og vin samt et døgnmøde på vores politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm.

Program

6/10-2020

Simon Egenfeldt-Nielsen, CEO, Serious Games

Gamification - anvendelse og effekt

Gamification er ikke nødvendigvis et nyt koncept, men det bliver utvivlsomt mere og mere udbredt. Til dette møde får vi besøg af Simon Egenfeldt-Nielsen, CEO hos Serious Games, der netop beskæftiger sig med at udvikle disse læringsspil, der skaber en ny tilgang til læring. Gennem spillets sprog kan man hos Serious Games forandre adfærd og måden, vi lærer på, og ved at inddrage spilteknologi- og mekanik, forskning og sociale interaktion i deres løsninger, forsøger de at skabe et øget engagement om læring og vidensdeling. 

Restaurant Vilhelm, Grønbechs Hotel, Allinge, kl. 8:00-9:00

Døgnmøde på Bornholm

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Her får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører i netværket. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved første oplægsholder 
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved anden oplægsholder
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets restaurant 'Vilhelm' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

Grønbechs Hotel, Allinge, kl. 8:00

18/1-2021

Jeppe Hedaa, CEO, 7N

Oplæg ved Jeppe Hedaa - 7N

Jeppe Hedaa er CEO og skaber af 7N, som beskæftiger sig med at parre de bedste it-konsulenter med de virksomheder, der har brug for dem. 7N og dens succes er bare ét af mange eksempler på endnu en succesfuld forretning, der baserer sig på den såkaldte gig-economy, hvor konsulenterne tager midlertidige projekter på sig. Jeppe Hedda vil på mødet fortælle om 7N, og hvordan man agerer som leder i en virksomhedstype, som vi kun kommer til at se flere af i fremtiden. 

Ny Kongensgade 10, 1472, København K, kl. 9:30-12:30

16/3-2021

Kim Escherich, AI-Ethical Advisor & Innovation Architect, IBM

Netværksmøde: Etik og dannelse i en digital verden

"Vi skal væk fra den lineære tilgang, hvor vi uddanner os, opbygger kompetencer og så kvalificerer os til et arbejdsliv, der slutter på et tidspunkt. Vi er nødt til at gentænke måden, vi uddanner os på. I en verden, hvor nogle påstår, at teknologi skader vores empati, og hvor vi skal leve sammen med maskinerne på nye måder, skal vi nemlig igen lære at være mennesker." Sådan siger Kim Escherich om samspillet mellem mennesket og det digitaliserede samfund, og på dagens møde vil vi fokusere på de dilemmaer, vi står overfor, og hvordan etikken og dannelsen kan tænkes ind i den digitale verden. 

Mandag Morgen, Ny Kongensgade 10, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Mandag Morgens netværk for digital læring. Udfyld formularen her på siden for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer. Ved at udfylde dine oplysninger kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer


Accepter betingelser