Digital læring


Programmet for 2018-2019 er nu på plads. Du kan se temaer, oplægsholdere og datoer for møderækken nedenfor. Du kan ligeledes se det programmet for netværkets første sæson ved at følge linket her

Den teknologiske udvikling påvirker alle dele af vores samfund i en rasende fart og skal man tro dem, der tør spå om fremtiden, har vi kun set begyndelsen i form af kunstig intelligens og robotter, der kan varetage opgaver, der tidligere var forbeholdt mennesker. For det danske uddannelsessystem kan det vise sig at blive en reel ’gamechanger’.

Der er ingen tvivl om, at uddannelse og nye kompetencer er nøglen til at møde forandringerne. Men hvad er det egentlig vi skal uddanne til? Hvordan udnytter vi de potentialer, der ligger i de nye teknologier til fulde? Og hvordan sikrer vi et godt og tæt samspil mellem de offentlige uddannelsestilbud og de kommercielle aktører på feltet?

Det er nogle af de spørgsmål, vi tager fat på i Mandag Morgens netværk om digital læring. I alt vil der være tre netværksmøder med morgenmad i København, ét eftermiddagsmøde med tapas og vin samt et døgn på vores politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. 

På alle netværksmøder veksler vi mellem inspirationsoplæg, workshop, relationsøvelser samt konkrete cases. Netværkets faste mødeleder er projektdirektør i tænketanken Mandag Morgen, Andreas Hjorth Frederiksen.

 

IT på tværs af sektorer


Louise Overgaard, formand, Coding Pirates

Den teknologiske udvikling ændrer vores måde at leve sammen på, vores byer, vores uddannelser, vores jobs. Teknologisk forståelse er nødvendig for alle og drejer sig om mere og andet end programmering. Coding Pirates forsøger at bringe sin IT-kreative tilgang ud til mange børn og voksne i hele landet, men hvis vi for alvor skal lykkes med at skabe teknologiforståelse fordrer det solidt samarbejde på tværs af sektorer. 

Børsbygningen, Mandag 6. august 2018 kl. 9.30-12.30

---

Det digitale er det nye engelsk … science … latin


Jimmy Burnett Nielsen, rektor, Bagsværd Kostskole og Gymnasium

Det har alle dage været skolens opgave at danne børn og unge til at agere og begå sig i samfundet som dannede og myndige individer. Og det er skolens opgave at se på, hvilken dannelse, der ruster eleverne bedst muligt til fremtiden. Hvad gør vi nu? Mere af det samme, eller…? Jimmy Burnett giver sine erfaringer fra egen hverdag med implementering af kodning videre.

Ubbes, Ny Vestergade 1, KBH K, torsdag 20. september 2018 kl. 15.00-18.00

---

Virksomheder tager medansvar

Jens Aaløse, koncerndirektør, TDC Group

Vi lever i en tid, hvor digitaliseringen stormer frem, og robotterne nærmest banker på døren. Alligevel følger skoleskemaerne ikke altid med. TDC mener ikke, at udfordringen kun skal ligge på politikernes skuldre. Derfor tager de selv ansvar med projektet WiFive, som er et læringsmateriale og et digitalt kørekort, der skal styrke den digitale dannelse blandt skoleelever.

Altinget, Ny Kongensgade 10, KBH K, onsdag 28. november 2018 (oplægsholder kommer snarest)

(Endnu ikke bekræftet)

---

Handlingsplaner i en teknologisk tidsalder


Merete Riisager (LA), undervisningsminister

Undervisningsministeren imødekommer den teknologiske fremtid, vi står overfor og ønsker at lave en langsigtet handlingsplan for digital læring. Hun har i denne forbindelse udvalgt en række eksperter som rådgivere. Handlingsplanen skal styrke anvendelsen af it i undervisningen, og både børn, unge og voksne skal undervises i teknologisk udvikling, big data mm. Uddannelse med it. Bemærk, vi tillader os at holde temaet åbent og bredt, så ministeren kan fokusere på et relevant og aktuelt tema ved mødet.

Børsbygningen, Mandag 4. februar 2019 kl. 09.30-12.30

---

Døgnmøde: Grønbechs Hotel, Bornholm 8. april 2019

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Eva Petropouleas Christensen
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved anden oplægsholder
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem


Kodning er et must


Eva Petropouleas Christensen, CFU-konsulent i digitalisering, programmering og robotteknologi

Eva Petropouleas Christensen anerkender og imødekommer den enorme indflydelse, de nye teknologier vil få på vores hverdag i fremtiden. Hun har tidligere beskæftiget sig med undervisning, didaktik og pædagogik og har i denne forbindelse inddraget IT i undervisningen. Eva mener, at forståelse for kodning vil være en uomgængeligt for alle i fremtiden. 

 

(Anden oplægsholder i rækken kommer snarest)


(Bornholm, mandag 8. april 2019)

---