rekruttering


Jagten på talenter kræver indsigt i din virksomheds DNA

Jagten på talenter kræver indsigt i din virksomheds DNA

Talenttoget er ved at køre, så det er nu, du skal finde ind til identiteten i din virksomhed. Det er fundamentet for at kunne tiltrække de rette talenter og skabe værdi og vedvarende vækst, skriver Anne-Mette Højland, CEO og stifter, IDna Group.

Headhuntere i hård kamp om finanselitens gunst

Headhuntere i hård kamp om finanselitens gunst

De mange omvæltninger i den finansielle sektor har gjort branchen til et særdeles lukrativt marked for landets headhuntere, og flere kaster sig nu ind i kampen om de prestigefyldte opgaver.

Teknologivirksomheder mangler talenter

Teknologivirksomheder mangler talenter

Danmarks stærkeste teknologivirksomheder ser tiltrækning af talent som deres største udfordring. Det viser en rundspørge til virksomhederne, som Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) står bag.

Her er Danmarks førende headhunter

Her er Danmarks førende headhunter

Hvem ringer erhvervslivet til, når der skal findes en ny topchef? Kom med ind bag de lukkede døre hos landets førende headhuntere, hvor især en aktør sidder tungt på markedet.

Nej tak til talenter

Nej tak til talenter

Hvad er talent i en digital tidsalder? Og kan det overhovedet betale sig at ophøje medarbejdere til særligt udmærkede talenter og dermed skabe en organisation, hvor resten af staben er ikke-talenter, der slæber omsætningen hjem i de fremhævedes dunkle slagskygge.

Stigende krav til topchefer om international erfaring

Stigende krav til topchefer om international erfaring

En ny kortlægning af adm. direktører i Europas største selskaber viser, at flere og flere CEOs har erfaringer fra udlandet, når de indtager chefstolen. Globaliseringen medfører et stigende behov for topchefer med veludbyggede netværk på de internationale markeder.

Bjarne Graven: ”Det ærgrer mig at jeg ikke rejste ud før”

Bjarne Graven: ”Det ærgrer mig at jeg ikke rejste ud før”

To år i spidsen for verdens femtestørste private pensionskasse har rykket den ellers erfarne finansmand Bjarne Graven Larsen markant. Den personlige og faglige værdi af at arbejde uden for Danmark kan ikke overvurderes, mener den tidligere finansdirektør i Novo og fondsdirektør i ATP.

International talentekspert: Uddannelse og stammekultur er Danmarks akilleshæl

International talentekspert: Uddannelse og stammekultur er Danmarks akilleshæl

Danmark er en global frontløber i omstilling af arbejdsmarkedet til nye udfordringer, vurderer Insead-professor Paul Evans. Han er vild med danske specialiteter som flexicurity og disruptionsråd, men advarer om, at vores uddannelsessystem truer med at efterlade os på perronen, når industri 4.0-toget for alvor buldrer derudad.

Topvirksomheder kaprer talenter allerede på studiet

Topvirksomheder kaprer talenter allerede på studiet

De største virksomheder i Danmark går målrettet efter at tiltrække de bedste studerende så tidligt som muligt. Ved at være massivt til stede på uddannelserne gennem messer, gæsteforelæsninger og konkurrencer for de studerende, håber virksomhederne på, at de kvikkeste hoveder vælger netop dem.

Unge talenter vil have en meningsfyldt og sjov arbejdsplads

Cand.merc. Kristine Ohm arbejder for Mærsk og beskriver sig selv som ’forelsket’ i shippingbranchen. Datalog Thomas Repsdorph forener hobby og faglig interesse i jobbet som it-konsulent. Begge ser virksomhedernes tilstedeværelse på uddannelserne som vigtig for at tiltrække ny arbejdskraft.

Udnyt tidligere ansattes ressourcer

Udnyt tidligere ansattes ressourcer

Selv om en virksomhed må vinke farvel til en dygtig medarbejder, betyder det ikke, at vedkommende er tabt for altid. Gode ledere kan nemlig gøre meget for, at tidligere ansatte ser positivt på virksomheden og vil indgå i alumnenetværk. Det viser ny forskningsartikel.

Bestsellers indre revolution

Bestsellers indre revolution

CIO i Bestseller Pernille Geneser var både omkring København, London og Berlin, før adressen for de to tech-startups Neocles og Fashiontrade blev fundet. Valget faldt på Amsterdam. Her er det let at rekruttere de medarbejdere, som er svære at finde omkring Bestsellers hovedkontor i Brande eller den nærmeste større uddannelsesby, Aarhus. Pernille Geneser vil ikke afvise, at hun kunne finde de samme kompetente folk i Danmark. Men Amsterdam huser et stærkt teknologi- og IKT-miljø, som allerede for to år siden tiltrak Bestsellers e-handelsafdeling. Og de to nye startups rykkede ind i samme bygning. E-handelsafdelingen rykkede selv i sin tid fra Brande for at få lettere ved at rekruttere nye folk. ”I Amsterdam har vi adgang til de kompetencer, vi har brug for, og kvaliteten er høj. Byen er multikulturel og nem at flytte til. Det er også et plus, at vi fysisk er lidt væk fra Bestseller, når vi skal bygge to selvstændige tech-firmaer op,” siger Pernille Geneser, der ud over titel af CIO er bestyrelsesmedlem i Neocles og startup-CEO i Fashiontrade. Særligt sidstnævnte selskab rummer potentiale for at revolutionere hele modebranchen – inklusive Bestsellers egen etablerede forretning.

Forskere advarer: Frivilligforeninger på fejlslagen kurs

Den danske frivillighedsmodel er under pres. Over en periode på otte år – fra 2004 til 2012 – er andelen af frivillige, der også er medlemmer af den forening, de udfører frivilligt arbejde for, faldet med over 11 pct. I kampen om politisk indflydelse og de frivilliges arbejdskraft er organisationerne blevet mere og mere topstyrede og fokuserer i alt for høj grad på at levere resultater, advarer en række forskere, som Mandag Morgen har talt med. Udviklingen udfordrer medlemsdemokratiet, som ellers er essentielt for den danske frivillighedskultur. I sidste ende kan det betyde et farvel til de frivilliges engagement og den demokratiske civilsamfundsmodel.

LEGO, Novo og Carlsberg på jagt efter humanister

Erhvervslivet har fået øjnene op for humanisters kompetencer. Flere store virksomheder har ændret rekrutteringsstrategi for at udvide jagten på nye ansatte. Det er særligt humanisternes blik for samarbejde og innovation, der står i høj kurs.

Bølge af generationsskifter er Danmarks store vækstchance

Bølge af generationsskifter er Danmarks store vækstchance

Dansk erhvervsliv står over for et regulært hamskifte, når 24.000 familieejede danske virksomheder inden for en årrække skal have nye ejere – og dermed også ofte nye ledere. Antallet er rekordhøjt og skyldes en kombination af, at store iværksætterårgange fra efterkrigstiden nu nærmer sig pension, og at mange generationsskifter er blevet udskudt pga. krisen. Det rekordhøje antal ejerskifter er knald eller fald for dansk vækst, vurderer eksperter: Går det godt kan de sende Danmark op i den globale væksts superliga. Går det skidt er næsten 480.000 job på spil.

Brunata og det nødvendige generationsskifte

24.000 familieejede virksomheder står over for et generationsskifte. Brunata er en af de virksomheder, der har været igennem den følsomme proces, og i dag indtager familien helt nye roller. Nye muligheder på det globale marked gav behov for, at en administrerende direktør blev hentet udefra.

København skal være international talentmagnet

Danmark er i top på de internationale lister over verdens bedste lande at bo og leve i. Alligevel er vi elendige til at tiltrække udenlandsk talent. For i Beijing og Singapore kender de os ikke. Resultatet er talenttørke, som hæmmer vores vækst og udvikling. Det får nu en gruppe af virksomheder og offentlige myndigheder til at gå sammen om at gøre København til en global talentmagnet. Novo Nordisk og Microsoft vil dele ansøgere med smv’er som IO Interactive og støtte talenter vha. gode boliger.

Talenter vil hellere til Stockholm end København

Talenter vil hellere til Stockholm end København

København taber stort til Stockholm i kampen om at tiltrække højtuddannede vidensarbejdere fra udlandet. En tolerant udlændingepolitik, et internationalt erhvervsmiljø og en koordineret indsats har gjort den svenske hovedstad til en af Nordeuropas største talentmagneter. En samlet talentstrategi skal nu bringe København tilbage på banen. Men kampen bliver hård, for i Stockholm opruster de også.

Intelligent optag skal supplere SU-reformen

Hvorfor bruger erhvervslivet masser af ressourcer på rekruttering af de rigtige medarbejdere? – Fordi det betaler sig. Det skal uddannelsessystemet lære af.