banker


Bankchefer ville dumpe på nye egnethedskrav

Bankchefer ville dumpe på nye egnethedskrav

Halvdelen af de store bankers topchefer ville efter alt at dømme være dumpet på Finanstilsynets nye skærpede praksis for egnethedsvurderinger. Det viser en gennemgang af bankdirektørernes cv’er. Der er brug for mere transparens i tilsynets vurderingsgrundlag, lyder det fra eksperter.

Jyske Bank-topchef ruster sig til nye kriser

Jyske Bank-topchef ruster sig til nye kriser

Jyske Bank er i gang med at polstre sig til sværere tider. I forbindelse med tiårsdagen for krakket i Lehman Brothers ser Anders Dam, en af landets mest garvede bankdirektører, tilbage på finanskrisens konsekvenser og kommer med bud på, hvor den næste krise vil komme fra.

Danske Banks råddenskab

Danske Banks råddenskab

Hvis Danske Bank forestiller sig, at banken ved at ofre en direktør kan ’komme videre’ fra den seneste skandale om hvidvask og løgne, har topledelsen intet forstået. Dette handler ikke om enkeltpersoner, men om en rådden kultur, der starter i de øverste ledelseslag.

Når bankerne bliver usynlige

Når bankerne bliver usynlige

Kunderådgivning leveret af robotter, pinkoder styret af vores hjerterytme og kontaktløse pengeoverførsler via mobilen. Det vælter frem med nye digitale bankbetalingstjenester, der alle har det til fælles, at vi snart ikke behøver vide, hvem der står bag.

”Banker bør påtage sig et socialt samfundsansvar”

”Banker bør påtage sig et socialt samfundsansvar”

Hvis banker skal bevare deres relevans i en tid, hvor de er under pres fra nye digitale løsninger, er de nødt til at genopfinde sig selv. Hollandske Rabobank går nye veje med deleøkonomiske banklån, investeringer i bæredygtig udvikling og globalt netværk til småbønder, hvilket skal forhindre sult i verden.

Banker klar til at stække Nets

Banker klar til at stække Nets

De danske banker ligger i forhandlinger med Nets om væsentlig lavere priser på de clearingydelser, som Nets i dag leverer til bankerne. Kan parterne ikke nå til enighed, går bankerne en anden vej. Det kan være begyndelsen på at trække flere givtige ydelser væk fra Nets.

Vild uenighed om potentielt livstruende krav til bankerne

Vild uenighed om potentielt livstruende krav til bankerne

Forestående markant forhøjede kapitalkrav, der rammer de mindre banker hårdest, har udløst en højst mærkværdig konflikt, hvor Nationalbanken og Finanstilsynet slet ikke er enige. Bankerne advarer om risiko for krak og kreditklemme.

Garvet bankdirektør advarer: Ny gyser rammer mindre banker

Garvet bankdirektør advarer: Ny gyser rammer mindre banker

Øgede udgifter til kapital, ringere lånemuligheder i udkantsområder og mere pres på i forvejen pressede mindre banker er konsekvensen af et nyt og strammere myndighedstiltag, advarer Danmarks mest erfarne bankdirektør, som også langer ud efter Nationalbankdirektør Lars Rohde.

Government Sachs - præsidentens pengemænd

Government Sachs - præsidentens pengemænd

Goldman Sachs har sat sig tungt på magten i Det Hvide Hus med seks personer på præsident Trumps hold. Fra at være symbolet på Wall Streets grådighed er den forhadte investeringsbank tilbage på toppen, både politisk og økonomisk. Deregulering af finanssektoren venter forude.

Danske Bank: Om få år kan tilliden være væk

Danske Bank: Om få år kan tilliden være væk

Kundernes tillid til de etablerede banker er det sidste unikke aktiv, de gamle aktører har tilbage. Og selv det er udfordret, erkender Danske Bank, som i 2017 lancerer nye digitale løsninger i stil med MobilePay. Nordea vurderer, at partnerskaber med de nye aktører bliver altafgørende.

Neobankerne kommer

Neobankerne kommer

Hvis ikke de etablerede banker skifter forretningsmodel og samarbejder med de nye fintech-selskaber, så overlever de ikke mange år, spår flere eksperter. ”De her neobanker går ikke væk. De kommer. Og det bliver brutalt,” siger Jan Damsgaard, professor på CBS.

Danske Bank vil erobre nyt terræn med MobilePay

Danske Bank vil erobre nyt terræn med MobilePay

Nu skal Danske Banks MobilePay også bruges til at måle kundernes forbrug og være et udstillingsvindue over for andre bankers kunder. Spiir er klar til at samarbejde med Danske Bank om forbrugsoverblikket.

Ny lovpakke er en gamechanger for banker

Banker med den rette forretningsmodel kan udvikle og udvide forretningen som følge af ny og banebrydende lovpakke, der næste år skal implementeres i dansk lovgivning. Andre banker kan få det svært. InsideBusiness går bag om en potentiel gamechanger for finansverdenen.

Thomas Borgen: ”Næste fase er at blive den bedste bank”

Thomas Borgen: ”Næste fase er at blive den bedste bank”

Danmarks største bank har ændret sig markant i de tre år, Thomas Borgen har siddet i chefstolen. Omstruktureringer og færre ansatte, og antallet af filialer er styrtdykket. Men Danske Bank har omsider fundet melodien med fokus på innovation, kundetilfredshed og et fornuftigt afkast til aktionærerne.

Nykredit gør klar til kæmpe oprydning i udemokratisk bagland

Nykredit gør klar til kæmpe oprydning i udemokratisk bagland

Nu skal der luges ud i tvivlsomme valgregler i Nykredits repræsentantskab. I forvejen er formanden for Foreningen Nykredit under kritik efter stigninger i bidragssatser og mulig skjult dagsorden. Nu reagerer Foreningen Nykredit ved at isolere sig fra Nykredit og åbne for nyt medlemsdemokrati med den nye direktør, Louise Mogensen, i front.

Internt oprør rammer Nykredit-toppen

Internt oprør rammer Nykredit-toppen

Beskyldninger om en skjult dagsorden bag Nykredit-formand Nina Smiths og direktør Michael Rasmussens planer om en børsnotering præger en skarp intern debat i realkreditkoncernen, viser fortrolige dokumenter.

Banker skal overvåge 4.000 højtstående danskere

Banker skal overvåge 4.000 højtstående danskere

Fra næste år er bankerne tvunget til at overvåge danske bankkonti mere intensivt. Højtstående embedsmænd, politikere og deres nærmeste familie skal under skærpet overvågning for mistænkelig aktivitet. Cepos advarer om brud på almindelige retsstatsprincipper

Virksomheder skal passe langt mere på mindre banker

Virksomheder skal passe langt mere på mindre banker

Det er blevet markant mere usikkert at have sine penge stående i en mindre bank, hvis man er en velhaver, større virksomhed eller offentlig institution, advarer Finanstilsynet. Situationen er så ekstraordinær, at lokalbankformand Claus E. Petersen nu ønsker højere kapitalkrav.

Skal vi frygte dansk realkredit?

De danske husholdninger er verdens mest forgældede takket være det særlige danske realkreditsystem. Nu har en kundeopstand rejst sig efter Nykredits prisstigninger. Mandag Morgen har undersøgt, om den gældstunge danske boliglånemodel i virkeligheden er usikker takket være realkreditten.

Udenlandsk bankekspert tror på dansk realkredit

Udenlandsk bankekspert tror på dansk realkredit

25 pct. af de danske realkreditobligationer sælges til udenlandske investorer og pengetanke. En af Europas førende bankeksperter, storbanken Citigroups direktør for bankresearch Ronit Ghose, ser begrænsede risici i realkreditsystemet.

Aktionærer raser over sejr til banker

Aktionærer raser over sejr til banker

Et kontroversielt lovforslag rammer bankernes milliardindtjening på skjulte gebyrer fra investeringsforeninger. Det handler om principielt vigtige områder, såsom hvorvidt bankrådgiveren er en ægte rådgiver for kunden eller en sælger for banken. Men det ser nu ud til, at bankerne og investeringsforeningerne vinder en halv sejr. For lovforslaget ser ikke ud til at blive særligt vidtgående – og langt mindre vidtgående end f.eks. i Holland, hvor man har implementeret EU’s lovgivning på området. Dansk Aktionærforening og Forbrugerrådet Tænk er kritiske.

Hvornår overtager Money Managers din banks rolle?

Hvornår overtager Money Managers din banks rolle?

En ny verden af nemhed og lavere priser på finansielle produkter kan blive en realitet, når en ny generation af intelligente digitale platforme overtager bankernes kontakt med kunderne. Det sker allerede i USA, men herhjemme er der et stykke vej endnu.

Opgør med bankernes skjulte milliardforretning

Opgør med bankernes skjulte milliardforretning

Hvert år betaler danskerne op mod 4 milliarder kr. i skjulte provisioner til bankerne, når privatformuen investeres i investeringsforeninger. Men nu bremses bankernes milliardforretning af de danske myndigheder og EU. Ny lovgivning vender op og ned på investeringsforeningerne og pengestrømmene til bankerne, der ofte selv ejer deres egne investeringsforeninger, hvorved der kan opstå en slags lukket system, hvor bankerne tjener på at henvise bankkunderne til egne investeringsforeninger. Mandag Morgen har set nærmere på konsekvenserne af et omstridt lovforslag, som Finanstilsynet har sendt i høring. Høringsfristen udløber på torsdag, men allerede nu er der stor uenighed mellem særligt bankerne og Forbrugerrådet. Indgrebet bliver ikke så vidtgående, som der var lagt op til, og derfor raser Forbrugerrådet over danskeres spildte sparekroner. ”Det koster milliarder af kroner for danskerne i tabt opsparing om året. Rigtig mange banker er faldet for fristelsen med at anbefale en mere risikofyldt investeringsforening, fordi de giver højere provisioner,” siger Troels Holmberg, økonom i Forbrugerrådet Tænk.