scenarier


De næste årtier bliver et kæmpe opsving

De næste årtier bliver et kæmpe opsving

DIGITAL OMSTILLING Scenarier har det med at være deprimerende læsning. De enorme udfordringer og forandringer, der er på vej, virker skræmmende. Wired-journalisten Peter Leydens scenarie The transformation er en fortælling om fremtiden, man faktisk bliver inspireret og i bedre humør af at læse.

Omstillingen - et uddrag

Omstillingen - et uddrag

DIGITAL OMSTILLING The transformation – Omstillingen – er et scenarie i seks afsnit, der beskriver verdens udvikling fra 2020 til 2050. Scenariet er udformet som artikler, skrevet i år 2100 af den fiktive journalist Stuart Rand, der kigger tilbage på de tre årtiers radikale forandringer.  

Danmark har brug for et nyt nationalt kompromis

Danmark har brug for et nyt nationalt kompromis

I 20 år har det nationale kompromis og de fire forbehold dikteret dansk europapolitik. Med eurozonens planer om en bank­union og en langt tættere integration kan det betyde, at Danmark efterlades på sidelinjen i EU. De kommende 18 måneder vil skellet mellem ”inde- og udelande” blive stadig dybere. Folketinget og regeringen står foran et afgørende valg af Danmarks fremtidige EU-politik. Der er brug for et nyt nationalt kompromis, der definerer Danmarks rolle i det nye Europa. Mandag Morgen har skrevet et forslag til en aftaletekst mellem Folketingets pro-europæiske partier.