SMV


Regeringen kan tabe SMV'erne i klimakampen

Regeringen kan tabe SMV'erne i klimakampen

KOMMENTAR: Regeringens klimaalliance med 13 af de største virksomheder i Danmark er en kortslutning af den politiske beslutningsproces. Uden et bredere ejerskab til klimadagsordenen risikerer regeringen at misse målet om en reduktion af drivhusgasserne med 70 procent.

Smv’er tøver med teknologiske tigerspring

Smv’er tøver med teknologiske tigerspring

Der er potentiale for vækst og nye job i mange smv’er, når virksomhederne tager teknologiske spring ind i Industri 4.0-æraen. Men det kniber for mange. Lige nu er udvikling flere steder i dansk erhvervsliv sat på pause – paradoksalt nok, fordi det går alt for godt.

Danske virksomheder mangler sult efter vækst

Danske virksomheder mangler sult efter vækst

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen skal skabe mindst 3.728 nye fuldtidsstillinger i Danmarks stagnerende lag af mellemstore virksomheder, hvis han skal indfri sin målsætning om, at Danmarks skal have 32 flere virksomheder med over 1.000 ansatte i 2020. Det viser en ny analyse fra Mandag Morgen, der kortlægger Danmarks helt store vækstudfordring: Alt for få danske smv’er vokser sig store. Der er således ikke skabt én eneste ny dansk virksomhed de sidste 20 år, der er vokset til over 1.000 medarbejdere. ”Sulten efter at udvikle store virksomheder, skal nok være noget større, end vi ser i dag,” erkender Troels Lund Poulsen, som lover politiske initiativer, der gør, at vores vækstvirksomheder får mere mod på at blive og vækste i Danmark.

Godt nok i Danmark er ikke godt nok globalt

De små og mellemstore danske virksomheder er afgørende for, om Danmark kan generobre sin eksportandel på verdensmarkedet. Men hvad skal der til, før SMV’erne kan få afsat en større del af produktionen på det globale marked?

Eksperter: Statens satsning på grøn omstilling er alt for lille

For 10 mio. kr. signalværdi. Sådan lyder dommen over et pilotprojekt, som Fornyelsesfonden søsætter i denne måned for at vække de mindre og mellemstore virksomheders interesse for grønne forretningsmodeller. En ny rapport konkluderer, at der er både vækst og arbejdspladser i at få de mindre virksomheder til at ændre forretningsfokus. Men de har endnu ikke erkendt behovet for at gå fra at sælge produkter til at sælge grønne løsninger. Det kræver i stedet en massiv oplysningskampagne, mener eksperter.

Kommende innovationsstrategi viser vejen

Vejen fra viden til vækst i Denmark ligner mest af alt en smal, ujævn grusvej. Men Uddannelsesministeriet barsler nu med Danmarks første, nationale innovationsstrategi, og den skal asfaltere den første del af ruten.