Socialdemokraterne


S og DF lægger EU-pres på Løkke

S og DF lægger EU-pres på Løkke

Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl opfordrer Lars Løkke Rasmussen til at stille sig i spidsen for en offensiv dansk strategi i EU. Strategien skal forhindre social dumping og sikre, at EU-regler om fri bevægelighed omfatter arbejdskraft og ikke f.eks. romaer.

Frederiksens vej til magten

Frederiksens vej til magten

Socialdemokratiets formand synes at bruge tiden på at få formuleret det nye socialdemokratiske projekt fra bunden af. Det, som aldrig lykkedes for forgængeren.

Mette Frederiksen: Danmark har brug for en ny samfundskontrakt

Mette Frederiksen: Danmark har brug for en ny samfundskontrakt

Hvad er årsagen til, at Trump kunne vinde i USA, at briterne stemte for Brexit, og at yderfløjene vinder frem i europæisk politik? Det giver S-formand Mette Frederiksen svar på i dette interview. Her gør hun op med den traditionelle opfattelse af rød og blå og forklarer, hvorfor hun drejer partiet til venstre på fordelingspolitikken og til højre på værdipolitikken, og hvorfor antallet af udlændinge betyder noget.

EU er vejen til fair globalisering

EU er vejen til fair globalisering

Europas socialdemokrater må genfinde deres sociale kerneværdier og arbejde for en fair og inkluderende globalisering gennem EU. Samarbejde med nationalpopulister er en farlig blindgyde.

Socialdemokraternes nye røde samfundskontrakt

Socialdemokraternes nye røde samfundskontrakt

Europas socialdemokrater skal være rødere, mere internationale og proeuropæiske, hvis de skal ud af deres aktuelle krise, mener Poul Nyrup Rasmussen og den tyske socialdemokrat Udo Bullmann. Forhenværende minister Dan Jørgensen afviser, at Socialdemokratiet skulle være i krise.

Nyrup til Europas socialdemokrater: ”Populisterne løber med vores vælgere”

Nyrup til Europas socialdemokrater: ”Populisterne løber med vores vælgere”

Socialdemokratier over hele Europa er i dyb krise. Ifølge Poul Nyrup Rasmussen har man ikke formået at levere de rette løsninger på tidens udfordringer. Socialdemokratismen som politisk bevægelse er truet af udslettelse, hvis ikke man formår at genopfinde sig selv, lyder den skarpe advarsel fra den tidligere statsminister.

Mettes Frederiksens velfærdsdrøm findes allerede i Odense

Mettes Frederiksens velfærdsdrøm findes allerede i Odense

Mette Frederiksen vinkede i sin tale på Socialdemokratiets kongres farvel til årtiers detailstyring af den offentlige sektor og sagde i stedet goddag til styring efter mål og resultater. En ny drøm for velfærdssamfundet kalder hun det. I Odense Kommune har byrådet siden 2010 styret efter mål og effekter, men det er først nu, det påvirker medarbejdernes indsats.

Et halvt år med en sort regering – men hvor er Socialdemokraterne?

Danmark ledes af tabere, og regeringen er indbegrebet af simpel og kortsigtet taktik, men det er ikke lederskab. På et halvt år er det lykkedes at skabe en stemning af mismod, frustration og skuffelse i Danmark, som efter min hukommelse er uden lige. Og Socialdemokraterne – de er ikke til at få øje på.

Mogens Lykketoft skal finde løsningen på alting

Mogens Lykketoft skal finde løsningen på alting

15. september tiltrådte Mogens Lykketoft posten som formand for FN’s Generalforsamlings halvfjerdsindstyvende samling, og den tidligere skatte-, finans- og udenrigsministers første store opgave bliver at lede topmødet i slutningen af denne uge, hvor stats- og regeringschefer skal vedtage FN’s 17 udviklingsmål for en bæredygtig verden, der skal nås inden 2030. Det er en opgave, der ville få mange garvede politikere til at ryste i bukserne, men ikke Lykketoft. 

“Jeg skal holde verdens ledere til ilden. Jeg skal minde dem om, at vi kan få en bedre verden, der hænger sammen, hvis vi økonomiserer med vores ressourcer, udnytter vores energi bedre og lægger vores produktion om, så den belaster mindre,” siger Mogens Lykketoft om den opgave, der venter ham i det kommende år.

Selv ser Lykketoft en lige linje fra sine unge år som fremadstormende socialdemokrat, over tiden som minister i skiftende regeringer, partiformand, formand for Folketinget og til nu. Nok skifter han i det kommende år Christiansborg ud med FN-bygningen i New York, men han har på ingen måde forladt det politiske projekt, der har været hans drivkraft hele vejen igennem. Han er stadig i politik for at udbrede det gode budskab om det socialdemokratiske velfærdssamfund med lighed, social harmoni og omsorg for de svageste.

“Nu skal jeg forsøge at få verden til at gennemføre FN’s bæredygtighedsmål om at udrydde fattigdom og bekæmpe den ekstreme ulighed, der er blevet opbygget de seneste år,” siger Mogens Lykketoft.

Thorning puster nyt liv i klassekampen

Med finanslovsaftalen forsøger Helle Thorning-Schmidt at genoplive klassekampen ligesom op til valget i 2011. Dermed ændrer hun endnu en gang kurs. Men i stedet for at bruge aftalen som afsæt til at slette hele regeringsperioden og dens reformer, burde hun stå ved regeringens fortælling. Der er nemlig masser at prale af.

Har regeringen nogen chance for genvalg?

Økonomisk fremgang og nye og mere populære politiske initiativer er ikke nok til at vende skuden for de kuldsejlede regeringspartier. Regeringens bedste håb er, at oppositionen bevæger sig for langt mod højre.

Helles House of Cards

Er Henrik Sass Larsen den virkelige pendant til den fiktive Frank Underwood fra tv-serien House of Cards? Og i så fald – hvad siger han i sine monologer, når han er alene?

Socialdemokraternes kamp for projektet

Til trods for den væsentlige indsats i mandagens kronik lykkedes det ikke for de fire socialdemokratiske topfolk at tegne det nødvendige projekt for partiet.

Når den politiske tid går baglæns

Det lader til at der er bragt uorden i den politiske kronologi i flere danske partier. Hvorfor udvikler de politik efter og ikke før et valg?