sociale virksomheder


Det betaler sig at give folk en chance

Det betaler sig at give folk en chance

Logistikkompagniet er ikke en helt almindelig virksomhed. En tredjedel af de ansatte udgøres af socialt udsatte, og det skyldes især direktør Carsten Moberg. Han er selv tidligere blevet givet en ekstra chance i livet, og han mener derfor, at alle andre fortjener det samme.

Sociale virksomheder vækster lige så meget som andre

Sociale virksomheder vækster lige så meget som andre

Knap hver tiende af landets virksomheder påtager sig et særligt stort socialt ansvar ved at ansætte ekstra mange personer på kanten af arbejdsmarkedet. Det er ikke en møllesten om halsen for dem. De vækster lige så meget som andre virksomheder, viser stor analyse af over 20.000 smv’er.

Autister brygger Mikkeller-øl

Autister brygger Mikkeller-øl

Et nyt og usædvanligt mikrobryggeri har set dagens lys. Øllet skal brygges af autister og andre sårbare mennesker i tæt samarbejde med det anerkendte danske bryggeri Mikkeller.

Sociale virksomheder skal skabe tusindvis af job til udsatte borgere

Sociale virksomheder skal skabe tusindvis af job til udsatte borgere

Knap hver fjerde kommune har nu vedtaget en strategi for, hvordan de vil fremme socialøkonomiske virksomheder. Socialøkonomiske virksomheder kan sikre job til flere udsatte borgere og blive en vigtig byggesten i fremtidens velfærdssamfund, vurderer eksperter. Men det skal ske på markedsvilkår, mener kommunerne.

Finanskapital hjælper unge i arbejde

I Storbritannien har først Tony Blair og nu David Cameron opbygget kapitalfonden "Big Society Capital" med en aktiekapital i milliardklassen. Den investerer i løsningen af sociale opgaver og giver afkast, når det lykkes at leve op til nøje definerede målsætninger, f.eks. om at skaffe marginaliserede unge i arbejde eller i gang med en uddannelse. Ved at opfatte den sociale indsats som en investering er fonden ved at opbygge et nyt, venture-lignende kapitalmarked, der kan finansiere risikobetonede sociale opgaver. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen kalder initiativet "spændende" og ser gerne flere nye aktører byde ind på løsningen af sociale opgaver.