solceller


Solceller brager frem globalt

Solceller brager frem globalt

På verdensplan steg investeringerne i solenergi sidste år til 161 mia. dollar. Dermed lagde
solcelleteknologien beslag på 57 pct. af alle investeringer i vedvarende energikilder, viser ny rapport fra FN.

Lidegaards solcellereform kan efterlade trecifret millionregning

Martin Lidegaards udspil til reform af solcellestøtten vil lægge en kraftig dæmper på det nuværende udbygningstempo. Holder ministeriets forventninger, vil det koste omkring 1.800 arbejdspladser i den danske solcellebranche. Det udløser en regning på 500 millioner kr. til statskassen.

Europæisk straftold kan bremse det danske boom i solceller

Billige kinesiske solceller har været en vigtig driver for det danske solcelleeventyr, men de udbydes til urealistisk lave priser. Nu overvejer EU at følge amerikanerne og indføre straftold på de kinesiske solceller.

Solcelleindgreb kan koste 2.600 job

Klimaminister Martin Lidegaard vil bremse udbygningen af solceller. Det skal spare staten for et trecifret millionbeløb, men kan koste op til 2.600 arbejdspladser. Paradoksalt nok vedtog regeringen i foråret at investere 5-6 milliarder kr. i at skabe knap 5.000 grønne job. Enhedslisten og Venstre efterlyser nu ministerens regnestykke.

Solceller som conversation starter

En solcelle på ryggen er bedre end ti på taget. I hvert fald hvis du ønsker kontakt med nysgerrige fremmede, som er interesserede i, hvordan den virker. Teknologiske løsninger spredes som ringe i vandet og kan være med til at fremme et mere bæredygtigt livssyn.

Klimaministeren rykkes for en plan for solenergien

Klimaminister Martin Lidegaard har bebudet et indgreb i solcelleøkonomien, der netop nu buldrer frem i de danske husholdninger. Men oppositionen anklager ministeren for at skade solcellesuccessen. Og de førende forskere på feltet opfordrer regeringen til først at formulere et mål for solcellernes andel af Danmarks fremtidige energiforsyning.

Danskerne overhaler regeringen med milliardinvesteringer i solceller

Almindelige danskere er ved at revolutionere dansk energipolitik. De har investeret 2 milliarder kr. i solceller, selv om solenergi stort set er fraværende i forårets energiforlig. Energiminister Martin Lidegaard varsler nu indgreb i de generøse støtteordninger. Det kan bremse en vigtig motor i den grønne omstilling, mener forskere.

Solenergi kan blive en vigtig brik i Danmarks grønne omstilling

Solenergi kan blive en vigtig brik i Danmarks grønne omstilling

80 pct. vind og 20 pct. sol. Det er den optimale balance, hvis Danmarks energiforsyning skal basere sig på vedvarende kilder, viser ny forskning. Men trods et veritabelt boom i private solcelleanlæg spiller solenergi stadig en ret ubetydelig rolle i energimixet. Solceller kan spare Danmark for milliarder i form af nye vindmøller og lagringsinvesteringer, men klimaminister Martin Lidegaard vil alligevel genoverveje den indirekte støtte til solenergi.