stress


Nina Smith: Kvinder skal droppe perfekthedskonkurrencen

Nina Smith: Kvinder skal droppe perfekthedskonkurrencen

På universitetet oplever professor Nina Smith studerende, særligt piger, der bryder grædende sammen, når de får en ’forkert’ karakter. Kvinder vil være perfekte både ude og hjemme, og det kan man ikke, siger hun. Og hun taler af erfaring.

Et revolutionerende mål for sundhedsvæsenet

Et revolutionerende mål for sundhedsvæsenet

Dansk læge har fået videnskabelig evidens for en epokegørende målemetode, der udfordrer de traditionelle behandlinger af stress og hjertesygdomme. Metoden viser, hvordan menneskets egne ressourcer kan forløses og give store besparelser i sundhedsvæsenet.

Ledere vil have bedre work-life-balance

Ledere vil have bedre work-life-balance

Arbejdstiderne på danske arbejdspladser er ikke fleksible nok til at imødekomme danske lederes voksende ønsker om en bedre work-life-balance, viser ny undersøgelse.

Ledelsesguruer: Resultatmål giver stress og dårlig ledelse

De seneste års store fokus på resultatmål, kpi’er og performance er gået over gevind. Mange ledere er blevet så fikserede på medarbejdernes målbare performance, at de glemmer den egentlige ledelse af processen. I stedet for at hæve medarbejdernes præstationer, ender den form for resultatledelse med det stik modsatte: Det giver mistillid, stress og dalende produktivitet. Det siger en række ledelseseksperter til Mandag Morgen. Eksperterne slår nu til lyd for et opgør med den amerikanske ledelseskultur, hvor resultatmål overdøver motivation og ledelse af medarbejderne. Ifølge uddannelsesdekan på CBS, Jan Molin, er der opstået en målekultur, som på den lange bane er et stort minus for virksomhederne og ender med at legitimere underperformance: ”Det skaber en mistillidskultur, som begrænser folks lyst til at præstere,” siger han.