talentudvikling


Nej tak til talenter

Nej tak til talenter

Hvad er talent i en digital tidsalder? Og kan det overhovedet betale sig at ophøje medarbejdere til særligt udmærkede talenter og dermed skabe en organisation, hvor resten af staben er ikke-talenter, der slæber omsætningen hjem i de fremhævedes dunkle slagskygge.

International talentekspert: Uddannelse og stammekultur er Danmarks akilleshæl

International talentekspert: Uddannelse og stammekultur er Danmarks akilleshæl

Danmark er en global frontløber i omstilling af arbejdsmarkedet til nye udfordringer, vurderer Insead-professor Paul Evans. Han er vild med danske specialiteter som flexicurity og disruptionsråd, men advarer om, at vores uddannelsessystem truer med at efterlade os på perronen, når industri 4.0-toget for alvor buldrer derudad.

Fagbevægelsens trumfkort: Danmarks talent- og lønudvikling er i top

Fagbevægelsens trumfkort: Danmarks talent- og lønudvikling er i top

Nye tal fra Nationalbanken viser, at Danmarks lønkonkurrenceevne er den stærkeste i 20 år. Samtidig viser nyt benchmark, at Danmark er blandt de lande, der er bedst til at udvikle kompetencer til fremtidens behov. Tallene får 3F til at juble, mens DI klapper i som en østers på grund af OK17.

Danske topledere: Vi er elendige til talentmanagement

En række undersøgelser har vist, at ledelse og udvikling af talenter er blandt topledernes højeste prioriterede HR-opgave i disse år – især i vidensvirksomheder, hvor det er kvaliteten af de menneskelige ressourcer snarere end maskiner, der slår konkurrenterne af banen. Men de danske topledere er elendige til opgaven. Det viser en ny undersøgelse blandt samtlige medlemmer af VL-grupperne. ”Når talentmanagement er topledelsernes vigtigste krav til HR-afdelingen, er det katastrofalt, hvis kæden hopper af, fordi de enkelte ledere ikke magter eller prioriterer talentledelse,” siger HR-eksperten Henrik Holt Larsen.

Rugekasse for den politiske magtelite

Europa-Parlamentet er et sted for pensionsmodne politikere, der henslæber sidste del af karrieren i Bruxelles. Og dog. I disse år bliver der rykket ved den gamle sang om den europæiske elefantkirkegård – eller Mickey Mouse-parlamentet, som jernladyen Thatcher kaldte det. Parlamentet er tværtimod vugge for en række politiske talenter, der siden stiger helt til tops i deres hjemlige politiske arena. Alene i den danske regering har fem ministre en fortid i Parlamentet. Og i udlandet har flere nuværende og tidligere regeringsledere været i Europa-Parlamentet, før de indtog magtens tinde i hjemlandet. Tendensen har også bredt sig til erhvervslivet, der har fået øjnene op for parlamentarikernes tidligere politiske assistenter.

Tænketanken – kravlegård for politiske ledere

De små danske tænketanke kan lære meget af de udenlandske, der fungerer som en beskyttet legeplads for politiske lederspirer. Udenlandske tænketanke står også langt stærkere økonomisk end de danske. I både USA og England nyder de godt af midler fra partier, større virksomheder, organisationer og enkeltpersoner. I Tyskland finansierer staten tænketanke og forskningsinstitutioner.

København skal være international talentmagnet

Danmark er i top på de internationale lister over verdens bedste lande at bo og leve i. Alligevel er vi elendige til at tiltrække udenlandsk talent. For i Beijing og Singapore kender de os ikke. Resultatet er talenttørke, som hæmmer vores vækst og udvikling. Det får nu en gruppe af virksomheder og offentlige myndigheder til at gå sammen om at gøre København til en global talentmagnet. Novo Nordisk og Microsoft vil dele ansøgere med smv’er som IO Interactive og støtte talenter vha. gode boliger.