trepartsforhandling


Minister efter kritik: Turen skal nok komme til de højtuddannede

Minister efter kritik: Turen skal nok komme til de højtuddannede

FREMTIDENS KOMPETENCER: Der skal også ses på efteruddannelse til folk med lange uddannelser, lover beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), efter at flere forbund har kritiseret, at akademikerne er glemt i den nye trepartsaftale. Om et år vil en arbejdsgruppe være klar med konkrete bud, forventer han.

Faglige organisationer: Trepartsaftale lader akademikerne i stikken

Faglige organisationer: Trepartsaftale lader akademikerne i stikken

Trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse tager slet ikke højde for behovet for nye kompetencer hos personer, der ikke er ufaglærte eller faglærte. Sådan lyder advarslen fra flere faglige organisationer. Ny analyse peger på, at 20 pct. af Djøf-medlemmernes arbejdsopgaver kan automatiseres.

Formand for ekspertgruppe: Trepartsaftale bør kun være startskuddet

Formand for ekspertgruppe: Trepartsaftale bør kun være startskuddet

Formanden for regeringens ekspertgruppe for efteruddannelser, Stina Vrang Elias, roser isolerede elementer af den nye trepartsaftale om fremtidens voksen- og efteruddannelse. Men overhalingen af systemet må ikke stoppe her, hvis det skal imødegå udfordringerne på fremtidens arbejdsmarked.

Løkkes lille svendestykke

Løkkes lille svendestykke

Med den nye trepartsaftale skaffer Løkke praktikpladser til tusinder af unge og genopliver treparts-institutionen som et permanent samarbejdsforum.

Fejlslagen integration af flygtninge er svær at vende

Fejlslagen integration af flygtninge er svær at vende

Det er en overordentlig svær opgave, statsministeren har sat sig selv på med trepartsforhandlingernes forsøg på at løse integrationens nærmest gordiske knude. Hidtil er integrationen af flygtninge og indvandrere i Danmark langt hen ad vejen slået fejl. Kun godt hver tredje flygtning og indvandrer er i arbejde efter fem år i Danmark. Og under halvdelen er i arbejde efter 18 års ophold her i landet. ”Regeringen fører befolkningen bag lyset og foregøgler, at man kan løse de mange problemer med integrationen i en trepartsaftale. Det kan man ikke,” siger Venstres tidligere social- og integrationsordfører Eyvind Vesselbo. Han mener, det er håbløst at have tiltro til, at små lov- og incitamentsjusteringer fra de sædvanlige jurister, økonomer og politikere, der står bag det nuværende system, kan gøre en stor forskel nu. Der skal nye folk på banen, mener Vesselbo og foreslår derfor at nedsætte et hurtigtarbejdende udvalg med de folk, som har fingrene dybt nede i hverdagens integration og kender de daglige barrierer. Og så kunne man starte med at revidere betingelserne for at flygtninge kan blive erklæret jobparate, som i dag kun gælder for omkring 3 pct. af de omkring 15.000 flygtninge og indvandrere, som er i gang med integrationsprogrammet.