containertransport


Det blå Danmark er på dybt vand

Det blå Danmark er på dybt vand

En ny undersøgelse viser, at den maritime industri globalt set er alt for dårligt forberedt på den digitale tidsalder. Herhjemme kæmper brancheorganisationer og regeringens Vækstteam for Det Blå Danmark for at finde nyt fodfæste til Danmark som søfartsnation i fremtidens globale industri 4.0-arbejdsdeling.

Mærsks blågrønne omstilling er rettidig omhu

Mærsks blågrønne omstilling er rettidig omhu

Mærsk-koncernens udmelding om, at man vil satse på sine globale transportaktiviteter og udfase olie og gas, er et vigtigt signal til andre danske erhvervsledere. Bæredygtig business er rettidig omhu i en verden præget af politisk og teknologisk disruption.

10 ting enhver topchef bør vide om fodbold

Når fodbold-VM ruller over plænerne i Brasilien, skaber det en omsætning på over 20 milliarder kr. til det internationale fodboldforbund FIFA. Det er 66 pct. mere end VM for fire år siden. Prisen for tv-rettigheder er eksploderet, og nu må tv-selskaberne i f.eks. USA betale 4-5 gange mere for retten til at vise VM end for bare 8 år siden. Fodbold er ikke bare verdens mest populære sport. Det er også en af verdens mest succesfulde vækstbrancher.

Samtidig er VM i fodbold en global mediebegivenhed, som regeringer i nye demokratier som Sydafrika og Brasilien og i autokratiske regimer som Rusland og Qatar meget gerne vil bruge til at brande sig på.

Mandag Morgen kortlægger 10 tendenser i international fodbold på baggrund af bl.a. rapporter og analyser fra en række af verdens førende konsulenthuse som Goldman Sachs, Deloitte, EY og Forbes. 10 tendenser som enhver topchef – fodboldinteresseret eller ej – bør skrive sig bag øret, inden VM slutter om tre uger.

Erhvervslederne skal lære af sportens bedste trænere: Det handler ikke om at vinde

Virksomhedsledere, der måler deres succes på de ansattes resultater og er for optagede af næste bundlinje, får ikke succes i det lange løb. Det mener tidligere sportschef i volleyballforbundet, tidligere topidrætsmand Mikael Trolle, der ligefrem mener at kunne se en ledelseskrise. Erhvervslederne skulle fokusere mere på, hvordan medarbejderen når frem til målet, mener bogaktuelle Mikael Trolle. Virksomhedslederne bør lære af sporten, hvor de mest succesrige trænere har vist, at fokus på den enkeltes præstation fremfor på resultatet, skaber de største sejre.

Bilindustrien kan blive eurokrisens næste offer

Bilindustrien kan blive eurokrisens næste offer

Den europæiske bilindustri er i krise. Salget står til at falde med 9 pct. i år, og ifølge konsulenthuset PwC er 15 fabrikker lukningstruede. Det er ikke mindst masseproducenterne i Sydeuropa, der er i farezonen, på grund af vigende efterspørgsel på hjemmemarkederne. De mere eksportorienterede tyske mærker nyder godt af fortsat vækst i Asien og USA. Nedturen er imidlertid ikke kun konjunkturbestemt. Øgede oliepriser, klimapolitiske ambitioner og afvandringen fra land til by er med til at forstærke presset på industrien. Billig gas er en joker i spillet om grøn omstilling af transportsektoren.

Tysk elbil-strategi åbner muligheder for Danmark

I 2013 melder den tyske bilindustris mastodonter, Volkswagen, BMW og Mercedes, sig ind i kampen om fremtidens elbil. Tyskland satser på en omfattende, men langsom omstilling til elektrisk mobilitet. Det skaber både udfordringer og muligheder for aktørerne i den danske elbilverden.