Danfoss


Obamas klimaplan oversat til dansk

Både arbejdsgivere og lønmodtagere ser store perspektiver for Danmark i kølvandet på Ba¬rack Obamas lancering af USA’ hidtil mest ambitiøse klimaplan. Således mener Claus Jensen, formand for Dansk Metal, at the Clean Power Plan, hvis den ved¬tages, vil medføre en voldsom stigning i eksporten af energiteknologi. Den holdning deler Troels Ranis, direktør i DI Energi. “Vores konservative estimat lyder på en fordobling af eksporten indenfor de næste 15 år,” siger han.

Google er Grundfos’ og Danfoss’ nye konkurrent

Nets-skandalen har udløst en heftig debat om overvågningssamfundets bagside, men big data er også en motorvej til store samfundsgevinster samt vækst og innovation i erhvervslivet. Det viser erfaringer fra Grundfos og Danfoss, som inden for få år har fået helt nye konkurrenter i de globale softwaregiganter Google, Samsung og Microsoft. Forklaringen skal findes i Internet of Things, der stormer frem.

Har Danfoss fundet nøglen til kinesisk succes?

Danfoss’ milliardaftale om at levere fjernvarme til den kinesiske provins Liaoning viser, at det er muligt at trænge ind på det kinesiske marked. En gennemtænkt totalløsning med kort afbetalingstid har været nøglen til succes.

Han forvandlede supertankeren til en rap katamaran

Med en gennemgribende strategiproces har Niels B. Christiansen forvandlet Danfoss fra en tung supertanker til en manøvredygtig katamaran, der kan ændre kurs, når de globale markeder kræver det. Men omstillingen er ikke nok til at holde Danfoss’ produktion på dansk jord, hvis forringelsen af dansk konkurrenceevne fortsætter, advarer direktøren. Han giver politikerne 10 år, hvis de vil nå at redde Danmarks industriarbejdspladser fra at uddø.

Danfoss advarer: Dansk produktion er snart for dyr for os

Direktøren for et af dansk industris klenodier, Danfoss, som beskæftiger 6.000 medarbejdere i Danmark, advarer nu om, at virksomheden ikke vil lægge ny produktion i Danmark, hvis der ikke sker en drastisk bedring af forholdene for produktionsvirksomhederne. Han giver politikerne 10 år til at vende udviklingen. Ellers ligger også Danfoss’ fremtid uden for landets grænser, og Danmark vil endegyldigt tabe kampen om de europæiske produktionsarbejdspladser. Erhvervsminister Ole Sohn deler bekymringen for udviklingen, men afviser kritikken for passivt spil. Vi er i gang, siger ministeren.