3F


Platformsoverenskomsten: På vej mod en digital dansk model

Platformsoverenskomsten: På vej mod en digital dansk model

3F har hånd i hånd med rengøringsappen Hilfr indgået en ny, banebrydende overenskomst til platformsøkonomien. Det er første skridt på vej mod skabelsen af en digital dansk model. Men kan modellen holde til den ekstra fleksibilitet?

Nybrud på arbejdsmarkedet: Lønrabat giver langtidsledige jobgaranti

Nybrud på arbejdsmarkedet: Lønrabat giver langtidsledige jobgaranti

Rengøringsvirksomheden Elite Miljø giver jobgaranti, og 3F tillader ansættelse til en lavere løn. De to parter bryder dermed gængse normer i håb om at trække flere langtidsledige i job. Det sker på et tidspunkt, hvor mange virksomheder oplever rekrutteringsproblemer.

3F-formand: Vi vil ikke være racistiske, men…

Fagforeningen 3F har været bannerfører i kampen mod social dumping hos østeuropæiske arbejdere. Og det kan have medvirket til at stigmatisere østarbejdere, erkender 3F-formand Per Christensen nu i et interview med Mandag Morgen: ”Vi er opmærksomme på ikke at overdramatisere vores retorik i den her sammenhæng. Men jeg vil slet ikke afvise, at vi et stykke hen ad vejen har gjort det og på den måde stigmatiseret specielt østeuropæisk arbejdskraft,” siger han.

Gælder friheden kun for arbejdsgiverne?

Skal din arbejdsgiver have ubegrænset frihed til at sætte dig ned i løn? Nej, og derfor er Venstre og Dansk Folkeparties forslag om at gøre det ulovligt at etablere konflikter hovedløst. Den danske model sikrer nemlig frihed for både lønmodtager og arbejdsgiver.