deleøkonomi


Globalt slagsmål om deletransport

Globalt slagsmål om deletransport

Udlejning af cykler og elektriske løbehjul er på ganske få år blevet en global milliardforretning, og markedet domineres af techgiganter fra Kina og USA. Men også en lille dansk spiller gør sig bemærket med sine orange cykler i flere af Europas hovedstæder.

Dit digitale omdømme er din nye valuta

Dit digitale omdømme er din nye valuta

De anmeldelser, vi får, når vi bruger sociale netværk eller deleøkonomiens tjenester, påvirker i stigende grad vores muligheder online. Et godt digitalt omdømme har konkret værdi: Det gør det lettere at finde et job, at få billigere banklån eller at leje en båd, forklarer den britiske ekspert Rachel Botsman.

Dansk startup vil samle dit digitale omdømme ét sted

Dansk startup vil samle dit digitale omdømme ét sted

Startup-virksomheden Deemly har udviklet en service, hvor brugere kan kombinere ratings og anmeldelser fra forskellige platforme i én personlig profil. Dermed kan brugerne let fremvise deres samlede online-troværdighed.

Regeringen bør rette fokus mod den virkelige deleøkonomi

Regeringen bør rette fokus mod den virkelige deleøkonomi

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) talte ved præsentationen af regeringens nye Strategi for vækst gennem deleøkonomi om, at ”der ligger et enormt vækstpotentiale i deleøkonomien”. Men, ret beset, hvor meget betyder dele-økonomien reelt?

Deleøkonomien vokser på danskerne

Deleøkonomien vokser på danskerne

Deleøkonomien er i fremgang, og den består af to markant forskellige platformstyper, viser to nye danske undersøgelser.

LA og SF kæmper videre efter Uber-exit

LA og SF kæmper videre efter Uber-exit

Uber-striden mellem Karsten Hønge og Joachim B. Olsen har været skinger og overeksponeret, klager danske deleøkonomiske virksomheder. Men de to politikere vil fortsætte striden, for det er et ideologisk opgør om udviklingen af det danske samfund, siger de.

Uber and out: Debatten om platformsøkonomien skal genstartes

Uber and out: Debatten om platformsøkonomien skal genstartes

Nu hvor Uber som altoverskyggende platformsvirksomhed har lukket sin tjeneste i Danmark, ser eksperter, erhvervsorganisationer og danske deleøkonomiske virksomheder en mulighed for en normalisering af debatten om deleøkonomien, så det forventede milliardstore uindfriede vækstpotentiale kan høstes.

Smart eller lidt for smart business

Smart eller lidt for smart business

Debatten om Uber har blokeret for en seriøs plan for udnyttelsen af potentialet i platformsøkonomi og deleøkonomi i Danmark. Kom nu i gang med at få skabt de nødvendige lovgivningsmæssige rammer.

Farvel til fastansættelsen

Farvel til fastansættelsen

Digitale platformsvirksomheder gør det lettere for firmaer at benytte freelancere og underleverandører, snarere end fastansatte. Forretningsmodellerne hos nogle af verdens største platforme, Amazon, Uber, Alibaba og Upwork, giver et fingerpeg om, hvordan virksomheders værdiskabelse vil blive forandret. Men det betyder også, at den rollefordeling mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, som har præget arbejdsmarkedet siden industrialiseringen, mister sin relevans. Det er en potentiel katastrofe for den over hundrede år lange kamp for lønmodtageres rettigheder, hvis ikke fagbevægelsen formår at imødegå udviklingen. I Danmark er LO bekymrede. ”Vi følger udviklingen i udlandet, og vi er i gang med at få afdækket, hvor store områder af arbejdsmarkedet den type virksomheder kan berøre,” siger næstformand i LO, Nanna Højlund. Sammenholder man opblomstringen af platformsvirksomheder med den øgede digitalisering og brug af robotter, der forventes at erstatte over 800.000 stillinger alene i Danmark de næste 20 år, fagforeningernes svindende medlemsgrundlag og den stigende migration af arbejdskraft, som forstærkes af de aktuelle flygtningestrømme, er arbejdsmarkedet i den grad på vej ud i det perfekte stormvejr.