digital velfærd


Professor: EU’s persondataforordning forældet fra fødslen

Professor: EU’s persondataforordning forældet fra fødslen

På fredag træder EU’s krav til brug og opbevaring af personlige data i kraft. Men forordningens princip om dataminimering passer ikke til brugen af big data, der bygger på maksimal brug af data, og dermed kan forordningen allerede være forældet, lyder vurderingen fra juraprofessor Mette Hartlev.

Hospitalerne skal genopfinde sig selv

Hospitalerne skal genopfinde sig selv

På hospitalerne arbejder vi, som vi har gjort i de sidste 100 år. Samtidig buldrer virksomheder afsted med nye sundhedsløsninger. Det er på høje tid, at vi går ind i den udvikling. Derfor inviterer Nordsjællands Hospital nu virksomhederne inden for i det nye samarbejde, Nordic Health Lab, skriver projektdirektør Henrik Schødts. 

Vi er klar til at diagnosticere os selv

Vi er klar til at diagnosticere os selv

Væksten i digital selvdiagnosticering og muligheden for stadig mere personaliseret behandling tvinger myndighederne til at nytænke sundhedsvæsenet, vurderer Julie Bretland, der er direktør for Our ­Mobile Health og ekspert i digitale sundhedsløsninger.

Borgmestre kræver fiber til folket

Borgmestre kræver fiber til folket

Kommuner og regioner kræver nu, at staten påtager sig ansvaret for at sikre hurtigt og stabilt bredbånd til alle danskere. Langsomt internet blokerer for, at regeringens egne målsætninger om digital velfærd kan føres ud i livet. Samtidig bliver det stadig mere afgørende for vækst og jobskabelse, at virksomhederne, ikke mindst i yderområderne, har adgang til lynhurtige internetforbindelser. Et 14 år gammelt forlig overlader udbygningen at den digitale infrastruktur til markedets operatører. Borgmestre og regionsrådsformænd frygter, at yderområderne lades i stikken, og opfordrer regeringen til at sætte handling bag de digitale målsætninger .