ejendomsværdiskat


Politisk gyser om ny skattereform

Politisk gyser om ny skattereform

Efteråret 2016 byder på udfordrende forhandlinger om en ny skattereform. Find baggrund og fakta og følg vores dækning af forhandlingerne her.

Skattereform med bind for øjnene

Skattereform med bind for øjnene

Efterårets forhandlinger om skattelettelser skal tilskynde flere danskere til at arbejde mere. Det kan øge arbejdsudbuddet, lyder vurderingen fra Finansministeriet. Men de bebudede skattelettelser kan koste 9,4 mia. kr. Skal de penge findes ved besparelser, kan skattereformen ende med at sende offentligt ansatte pædagoger, lærere eller læger i arbejdsløshed.

Hjorts konservative embedsmænd

Hjorts konservative embedsmænd

Finansministeriet tror, at skattelettelser vil øge arbejdsudbuddet med 6.600. Alt for optimistisk, siger AErådet, alt for pessimistisk siger CEPOS. Topøkonomer bakker Finansministeriet op.

Dramatisk opgør om blå skattereform venter

Dramatisk opgør om blå skattereform venter

Skattereformen kan blive knald eller fald for Venstre og Lars Løkke Rasmussen. De tre blå partiledere har brugt de seneste måneder på at promovere deres ofte modsatrettede krav og ikke på at tale sig nærmere hinanden. Kravene er dyre – og pengene få.

Dansk deltagelse i global skattejagt, tak!

Dansk deltagelse i global skattejagt, tak!

Danmark bør melde sig helhjertet ind i den globale skatterevolution, der finder sted i disse år. Hidtil har SKAT fejlet monumentalt, når det gælder forsvaret af skatteyderes internationale interesser.

Jeg har ikke i min tid set lignende lovsjusk

Juraprofessor Rasmus Feldthusen har forundret fulgt med i regeringens lovforslag til nye fondsbeskatningsregler, der har været præget af lovsjusk i form af forhastet lovarbejde, korte høringsfrister og uigennemskuelige beregninger fra Skatteministeriet.

Danskerne slipper billigt i skat på arbejde

Selvom politikerne gentager, at det skal kunne betale sig at arbejde, så er skatten på arbejde i Danmark ikke særlig høj. Både for marginalskatten og den gennemsnitlige skat på arbejde er den danske skattesats væsentlig under niveauet i de fleste europæiske lande.

Krav om fair skat presser virksomheder

Fronterne er trukket hårdt op, når det gælder danske virksomheders skattebetaling som en del af deres CSR-strategi. For hvem skal afgøre, hvornår en virksomheds skattepolitik er fair og ansvarlig, og hvornår den er for aggressiv? Mens Dansk Industri og Dansk Erhverv på den ene side afviser, at skat overhovedet er et emne for CSR, fordi skat traditionelt opfattes som et spørgsmål om lovgivning, så argumenterer en række ngo’er, revisorer og eksperter for det modsatte synspunkt. De mener, at jo før virksomhederne går i gang med at udforme en skattestrategi jo bedre, fordi det alligevel er den vej, udviklingen går både internationalt og herhjemme. Her vil kravene til virksomhedernes åbenhed og transparens fra forbrugere, politikere og andre interessenter kun stige i fremtiden.

Med tungen lige i munden

Den danske skatterådgiver David Brodin Larsen har offshore-kunder i alle størrelser. Nogle vil reelt have en pensionsopsparing til et otium i udlandet, andre vil skyde genvej til en stor investeringsopsparing i firmaet. Og så er der de brodne kar.

Microsofts skattesag er bare begyndelsen

Microsofts skattesag er bare begyndelsen

Det er ikke kun i Danmark, at vi pludselig ser spektakulære skattesager mod globale virksomheder som for eksempel SKAT’s krav mod den amerikanske it-gigant Microsoft på 5,8 milliarder kr. Fra Bermuda til Schweiz vokser presset på eksotiske skattely og europæiske lande, der lukrerer på uklare skatteregler. ”Selskabsskattens integritet er på spil,” lyder det i en opsigtsvækkende rapport fra OECD.

Danskerne overhaler regeringen med milliardinvesteringer i solceller

Almindelige danskere er ved at revolutionere dansk energipolitik. De har investeret 2 milliarder kr. i solceller, selv om solenergi stort set er fraværende i forårets energiforlig. Energiminister Martin Lidegaard varsler nu indgreb i de generøse støtteordninger. Det kan bremse en vigtig motor i den grønne omstilling, mener forskere.

Offentlig innovation står over for to udfordringer

Nytænkning er ikke et mål i sig selv. Formålet med offentlig innovation må snarere være at finde nye og bedre principper for fremtidens offentlige styring. Her tegner to store udfordringer sig i horisonten.