erhvervsfremme


Ministeriet tager magten over erhvervsstøtten

Ministeriet tager magten over erhvervsstøtten

ANALYSE: Det danske erhvervsfremmesystem trængte til en overhaling – så langt har de fleste været enige. Men det system, der træder i kraft den 1. januar, betragtes af mange som et misfoster, hvor alt for mange af de ting, der rent faktisk fungerede i det gamle system, risikerer at gå tabt.

Brøler risikerer at koste 350 mio. kr. om året til dansk vækst

Brøler risikerer at koste 350 mio. kr. om året til dansk vækst

Danmark risikerer at gå glip af et årligt beløb i størrelsesordenen 350 mio. kr. til erhvervsfremme fra EU’s strukturfonde, hvis udmøntningen af midlerne kommer til at foregå fra en national bestyrelse, som et forenklingsudvalg har foreslået. Det viser et svar fra EU-Kommissionen. Regeringen har endnu ikke henvendt sig med detaljerne i den nye model, så det er uvist, om EU vil godkende den.

Danske Regioner går til EU i kamp om erhvervsstøtte

Danske Regioner går til EU i kamp om erhvervsstøtte

Regeringens planer for reform af erhvervsfremmesystemet vil modvirke regeringens egen målsætning om et ’Danmark i balance’, advarer Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, som nu går til EU for at få støtte i kampen mod reformen.

Stoledans om milliarder til erhvervfremme

Stoledans om milliarder til erhvervfremme

Hvor tæt skal EU’s pengetanke til regional udvikling være på det regionale niveau? Det er et af de centrale spørgsmål, når der skal landes en politisk aftale om erhvervsfremmesystemet. Det lyder tørt, bureaukratisk og småkedeligt, men store interesser og pengesummer er på spil.

Udvalg: De regionale vækstfora skal droppes

Udvalg: De regionale vækstfora skal droppes

Væk med de regionale vækstfora, der indtil nu har udmøntet midler fra bl.a EU-fonde. Opgaven skal fremover ligge i et landsdækkende organ. Sådan lyder det fra Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme. Centralisering ser ud til at blive et stridspunkt om den fremtidige udmøntning af millioner til danske virksomheder.

Hvad er din plan, Brian Mikkelsen?

Hvad er din plan, Brian Mikkelsen?

Der er stærkt behov for at melde klart ud om, hvordan Danmarks milliarddyre erhvervsfremmesystem skal reformeres. Systemet er lammet af, at alle ved, at det står foran en gennemgribende forenkling – men ingen ved hvordan.

Erhvervslivet: Der er dømt nøl, Brian Mikkelsen

Erhvervslivet: Der er dømt nøl, Brian Mikkelsen

Regeringens forenkling af erhvervsfremmesystemet trækker ud i en sådan grad, at såvel virksomheder som erhvervsfremmeaktører nu dømmer nøl. Region Sjælland, KL og Danmarks store erhvervsorganisationer opfordrer erhvervsministeren til at melde en klar proces ud.

Grøn vækst for fulde gardiner

Grøn vækst for fulde gardiner

Gennem flere års samarbejde med vidensinstitutioner som Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Teknologisk Institut har gardinproducenten Gardin Lis formået at skille sig ud med en grøn profil og forretningsmodel i en ellers meget traditionsbunden branche.

Opskriften på vidensbaseret vækst

Opskriften på vidensbaseret vækst

Skal samarbejde med vidensinstitutioner sætte skub i virksomheders udvikling og vækst, skal det være drevet af grundig forberedelse, sammenhængende ydelser og ikke mindst fokus på virksomhedernes behov. Det viser en ny analyse af succesfulde videnssamarbejder i Danmark.

"Der skal ske noget, hvis vi skal overleve i den her branche"

Et samarbejde med Designskolen Kolding gav legeredskabsproducenten Ledon en ny organisationsstruktur og en ny produktudviklings- og forretningsstrategi. "Det har sat virksomheden i et helt nyt gear,” siger marketingschef Simone Donbæk.

Erhvervsorganisationer: Lad erhvervsledere styre erhvervsfremme

Erhvervsorganisationer: Lad erhvervsledere styre erhvervsfremme

Erhvervsorganisationerne er trætte af KL og Danske Regioners positioneringskamp i forhold til regeringens varslede forenkling af erhvervsfremmesystemet. ”Det er ikke i virksomhedernes interesse,” lyder det fra både DI, Dansk Erhverv og Ejerlederne.

Åben strid om milliarder til erhvervsfremme

Åben strid om milliarder til erhvervsfremme

KL og Danske Regioner har kastet sig ud i en åben strid om at blive omdrejningspunkt for Danmarks milliarddyre erhvervsfremmeindsats. Særligt KL går benhårdt efter, at de tværkommunale business regions overtager de regionale vækstforas rolle, når den nye trekløverregering skal modernisere erhvervsfremmesystemet.

Vækstopråb til regeringen: Fokuser på skalering af virksomheder

Vækstopråb til regeringen: Fokuser på skalering af virksomheder

Løsningen på danske virksomheders vækstudfordring bør stå centralt, når en ny blå regering skal modernisere erhvervsfremmesystemet. Sæt fokus på skalering af virksomheder, lyder budskabet fra en række væksteksperter, der i sidste uge var samlet på konferencen ’Fra startup-nation til scaleup-nation’ i København.

Vækstpolitik på skrump

Danmark har mere end nogensinde brug for initiativer, der kan løfte de private virksomheders produktivitet, værdiskabelse og beskæftigelse. Men det er sparetider i det offentlige, og det rammer også Erhvervs- og Vækstministeriet. Her er udsigt til markant færre midler næste år, hvor globaliseringspuljen ophører. Flere kilder peger på, at svækkelsen af Erhvervs- og Vækstministeriet kan have betydning for den plads, som erhvervspolitikken indtager på regeringens dagsorden. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn erkender, at det er en udfordring at skabe mere vækst for færre penge.

Fra den blå banan til den baltiske bue

Euro-krisen har fyldt aviserne sommeren igennem, og bekymringer for euroens fremtid og Europas vækst har bredt sig. Men dele af Europa er allerede ved at bryde ud af den lange krisespiral. Østersøregionen tegner nu til at afløse Europas traditionelle økonomiske kerneområde i “den blå banan” som det nye vækstcentrum. Mandag Morgen har bedt tre førende internationale eksperter tegne kortet over Europas nye økonomiske geografi. De fremhæver alle, at den fremtidige vækst bliver skabt på regionalt snarere end nationalt niveau.