Folketinget


Lars Løkke har fået et nyt ’vi’

Lars Løkke har fået et nyt ’vi’

KOMMENTAR Der er stemmer i coronaoprøret. Men kan de høstes af en tidligere toppolitiker fra det system, som oprøret retter sig imod? Venstres tidligere formand har skrevet et protestbrev til Christiansborg, hvor han skriver ’vi’ 22 gange. Og det er ikke de andre folketingspolitikere, han mener.

2021 kan blive et skelsættende klimapolitisk år

2021 kan blive et skelsættende klimapolitisk år

GRØN OMSTILLING Det nye år bliver et travlt klimaår for Danmark, EU og resten af verden. Milliarder af euro, dollar og yuan ligger klar til investeringer i rene teknologier fra krisepakker og stadigt mere klimabevidste private investorer. Analytikere taler om en decideret acceleration i den grønne omstilling, og i de mest optimistiske scenarier er Parismålet igen i sigte.

Løkkes åbningstale puster nyt liv i blå blok

Løkkes åbningstale puster nyt liv i blå blok

Med et nyt udspil til reform af boligskatterne åbnede Løkke Rasmussen for forhandlinger mellem partierne i blå blok, da han i dag skød den politiske sæson i gang. Han undlod omhyggeligt at udfordre Liberal Alliance på topskatten og Dansk Folkeparti på Europol. Til gengæld gemte regeringens lovkatalog på to overraskelser.

Drilledemokratiet løber løbsk

Centraladministrationen er ved at segne på grund af en elendig politisk kultur på Christiansborg. Der er brug for at tilføre nye analytiske ressourcer. Det kan samtidig skabe alternative karriereveje for ministeriernes ansatte.

Christiansborg trænger til en kulturrevolution

Christiansborg trænger til en kulturrevolution

Innovation er et af tidens politiske buzzwords, men blandt politikerne selv er det så som så med innovation, mener eksperter. De efterlyser en fornyelse af den politiske beslutningsproces og anbefaler et brud det 150 år gamle partineutrale embedssystem.  Viceministre og resultatkontrakter er instrumenter, som politikerne kan bruge til at generobre magten fra embedsmandsvældet. De nye digitale muligheder kan styrke borgernes rolle i den politiske proces. 

Politisk flertal vil sætte fart i hurtigt bredbånd

Politisk flertal vil sætte fart i hurtigt bredbånd

13 år med teleselskaberne i front for bredbåndsudbygningen har skabt et Danmark med meget forskellig adgang til hurtigt bredbånd. Selv om skiftende regeringer og flertal i Folketinget har holdt fast i teleforligets princip om, at udbygningen af bredbånd i Danmark skal foregå på markedets præmisser, bliver der stillet flere og flere krav til teleselskaberne for at sikre, at alle danskere får lige adgang. Ønsket om, at alle danskere skal have adgang til hurtigt bredbånd, får nu et flertal i Folketinget til at rette blikket mod teleselskaberne. ”Det er en god ide at dele infrastruktur. Helt på samme måde, som TDC skal dele sine kobberkabler med andre selskaber, kunne man også forestille sig, at selskaberne deler kapaciteten på fiberkablerne med hinanden,” siger Trine Bramsen, it-ordfører for Socialdemokraterne.