FTF


FTF: Offentligt ansatte styres med for hård hånd

FTF: Offentligt ansatte styres med for hård hånd

Mange ansatte i velfærdens frontlinje oplever så mange mål og krav, at det begrænser dem i at løse deres opgaver. Det viser ny undersøgelse blandt flere end 1.800 offentligt ansatte. Nu vil FTF have regeringen til at rydde op i de mange mål og opfordrer til at inddrage medarbejderne i processen.

Storfusion skal give fagbevægelsen ny magt

En historisk fusion mellem LO og FTF med tilsammen 1,5 millioner medlemmer har aldrig været nærmere end i dag. Alle forbundsmændene i LO-familien havde sagen på bordet i sidste uge. På torsdag kommer turen til FTF-toppen. Et ægteskab skal give fagbevægelsen nyt liv: Flere muskler over for arbejdsgiverne, øget politisk indflydelse og et stop for de senere års styrtblødning blandt især LO-medlemmerne. Det vurderer eksperter og forbundsformænd over for Mandag Morgen. Men først skal en række kontroversielle spørgsmål besvares. Vil sygeplejersker og lærere f.eks. sympatistrejke for smedene? Og skal en ny enhedsfagbevægelse egentlig være forlovet med Socialdemokraterne?

Vi skal være sammen om samfundet

Fremtidens fagbevægelse bør være en vigtig bidragyder til nye løsninger på samfundets største udfordringer. Derfor vil jeg lægge op til samarbejde med LO og AC, når FTF’s kongres åbner onsdag formiddag.