gældskrise


ECB-chef udfordrer EUs politikere

Mens græske borgere hæver deres penge i banken og Spaniens banker bløder, vender stadig flere politikere og markedsaktører sig mod Mario Draghi, chefen for Den Europæiske Centralbank, i håbet om at finde en løsning på gældskrisen i eurozonens banker og statskasser. Draghi har gjort ECB til en stadig modigere politisk aktør, men eksperter advarer om, at Draghi går til grænsen af sit mandat. Draghi selv ønsker en finanspolitisk union og et kollektivt banktilsyn i eurozonen. Løsningen kan ikke findes inden for de aktuelle institutionelle rammer, advarer han.

Lyt til Europas vrede gamle mænd

Europas ledere bliver nødt til at udvise halsbrækkende vovemod, hvis EU skal frelses fra tiltagende nationalisme og vigende historisk bevidsthed. Sådan lyder budskabet fra to af Europas vrede gamle mænd, Jean-Claude Juncker og Jacques Delors.

Back to civilization

Man kender civiliserede samfund på deres evne til at tilsidesætte øjeblikkelig tilfredsstillelse for at opnå større glæder på sigt. Det er på tide, vi vender tilbage til civilisationen.

Er euroen min støtte værd?

Krisen har rystet min tro på euroen som lokomotiv for større europæisk integration. Så hvad svarer jeg, når sønnen spørger, om jeg fortsat støtter Danmarks deltagelse i euroen?

Forbedring af konkurrenceevnen er eneste udvej

Nøglen til at løse de akutte europæiske udfordringer ligger i hånden på europæerne selv. Tyskland og Irland har vist vejen med reformer, der har styrket landenes konkurrenceevne betydeligt.

Vi er alle grækere

Enhver risiko rummer som bekendt en mulighed, og den græske tragedie er Helle Thorning-Schmidts største. Det er der 3 grunde til.