Grækenland


Græsk genstart giver nye ­investeringsmuligheder

Genopretningen af Grækenland går nu ind i sin næste fase. De private investorers nedskrivning af græske lån med 100 milliarder euro har lettet presset for yderligere offentlige besparelser. Nu er fokus ved at flytte sig over mod, hvordan man genskaber den vækst, der kan løfte græsk økonomi ud af krisen på længere sigt. En taskforce sammensat af eksperter fra det meste af Europa arbejder nu sammen med de græske myndigheder på at gøre Grækenland til et mere attraktivt sted at drive forretning. Mandag Morgens kilder vurderer, at Grækenland efter krisen kan blive interessant for investorer og virksomheder inden for grøn energi, infrastruktur, digitalisering og turisme.

Inflation er en af finanskrisens løsninger

Med en lille anekdote om børnepasning illustrerer den amerikanske stjerneøkonom Paul Krugman, hvorfor økonomiske recessioner opstår, og hvad vi bør stille op over for dem. Inflation er et af svarene.

Europas lange seje træk

Det bliver et langt, sejt træk for Grækenland, Danmark og Europa at rejse sig efter krisen. Men der ligger et enormt vækstpotentiale i at gøre op med de konkurrencebegrænsende love, regler og sædvaner, som har overlevet 20 år med det indre marked.

Er euroen min støtte værd?

Krisen har rystet min tro på euroen som lokomotiv for større europæisk integration. Så hvad svarer jeg, når sønnen spørger, om jeg fortsat støtter Danmarks deltagelse i euroen?

Forbedring af konkurrenceevnen er eneste udvej

Nøglen til at løse de akutte europæiske udfordringer ligger i hånden på europæerne selv. Tyskland og Irland har vist vejen med reformer, der har styrket landenes konkurrenceevne betydeligt.

Grækenland, euroen og den nye Europa-orden

Ugens vigtigste begivenhed på eurofronten er, at Grækenlands konservative oppositionsleder Antonis Samaras har opgivet sit krav om en genforhandling af vilkårene i den krisehjælp, som Grækenland får fra EU og IMF.

Vi er alle grækere

Enhver risiko rummer som bekendt en mulighed, og den græske tragedie er Helle Thorning-Schmidts største. Det er der 3 grunde til.