Kolding Kommune


Blind borger viser vejen for Kolding

Blind borger viser vejen for Kolding

I Kolding er handicappede borgere med til at udvikle kommunens strategi for, hvordan fortove, veje og kommunale bygninger skal indrettes, så alle kan komme rundt. ”Det har været et ønskværdigt forløb,” siger en deltager.

Kolding viser vej: fra velfærd til selvværd

Kolding viser vej: fra velfærd til selvværd

Ud med velfærdssamfundet og ind med selvværdssamfundet. Sådan siger de i Kolding Kommune, der går nye veje for at få flere borgere til at tage ansvar for deres eget liv og klare flere opgaver uden hjælp fra kommunen. Kolding ”skærer bjørnetjenesterne væk” ud fra devisen, at folk helst vil selv. Den nye selvværdsstrategi skal også udnytte frivillige og pårørende i langt højere grad end i dag, øge samarbejdet med erhvervslivet og socialøkonomiske virksomheder og styrke forebyggelse. Det nye selvværdssamfund kan danne skole for andre kommuner, der har vist interesse for modellen.

Borgerne er løs i Kolding

Kolding Kommune har besluttet at lade borgerne afgøre, hvordan en lille del af det kommunale budget skal forvaltes. Metoden kendes fra England, hvor det har ført til større engagement og deltagelse blandt borgere i lokalsamfundet. Men kan Kolding gentage den engelske succes?