København


Omstillingen til elbusser ruller, men koster knaster

Omstillingen til elbusser ruller, men koster knaster

De første kommuner er klar til at udskifte dieselbusser med elbusser permanent. Om et år begynder Roskilde og København. Og i 2030 skal hele Sjællands trafikselskab, Movia, være fossilfrit. Men meget tyder på, at det bliver dyrt.

Københavns nye vækstmotor: Forskning med forretningspotentiale

Københavns nye vækstmotor: Forskning med forretningspotentiale

Med en målrettet satsning på forskning med særligt forretningspotentiale vil hovedstadsregionen lukke vækstgabet til regioner som Stockholm, Berlin og Amsterdam. Ambitionen er at tiltrække 5-10 nye udenlandske investeringer inden for hvert af 12 særligt udvalgte forskningsområder.

Tech-branchens superstars: Danmark kan udfordre Silicon Valley

Tech-branchens superstars: Danmark kan udfordre Silicon Valley

Der er opbrud på den globale tech-scene. Investorerne er blevet dristige og sultne, og Danmark har lige nu det hurtigst voksende startup-miljø i Norden. Det giver os en historisk mulighed, erklærer en række globale supertech-iværksættere. Men kun hvis rammevilkårene ændres.

Welcome to Denmark

Welcome to Denmark

Fra 1980 til 2015 voksede antallet af turister i verden fra 250 millioner til 1,1 milliard, og tallet forventes at stige til 1,8 milliarder inden 2030. Med de mange rejsende følger milliarder af kroner – penge, som alle lande gerne vil have en bid af. Men hvordan snupper Danmark sin del af turismekagen uden at ende som Mallorca eller Venedig?

Big data skal gøre København til grøn vækstmetropol

Til december går København i luften med en helt ny big data-platform, der vil sætte nye globale standarder for, hvordan de enorme mængder data, der genereres i store bymiljøer, kan standardiseres og gøres til råstof for innovative virksomheder, myndigheder og borgere. Visionen er, at platformen skal være en digital markedsplads for offentlige og private aktørers udveksling, analyse og handel med nogle af alle de data, såvel offentlige som private, der bliver skabt og opsamlet i hovedstaden. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Region Hovedstaden, klyngeorganisationen CLEAN og den japanske teknologigigant Hitachi, der skal stå for driften. Ifølge overborgmester Frank Jensen (S) er målet med platformen todelt. ”Vi vil gerne udnytte platformen til at løse nogle af vores udfordringer på klimaområdet. Men vi ønsker også at bruge platformen til at skabe vækst og nye produkter blandt regionens virksomheder og iværksættere,” siger han. Hos Hitachi mener Hans Lindemann, Senior Vice President for Hitachi Consulting, at platformens setup er unikt også i en global sammenhæng. ”Mange byer verden over har i dag iværksat initiativer inden for big data. Men endnu er jeg ikke stødt på noget, der har et så ambitiøst setup i forhold til inddragelse af både offentlige og private aktører som her i København,” siger Hans Lindemann. Rent teknisk består platformen af teknologi, der kan ”oversætte” og standardisere alle datatyper til samme format. Desuden bygges en såkaldt værktøjskasse, der gør det muligt at trække data ud af platformen, så virksomhederne nemmere kan skabe et analytisk grundlag ved f.eks. at søge på og krydsreferere bestemte data. Og endelig etableres der et selskab, som skal drive platformen i det daglige. Ifølge Frank Jensen håber man, at den nye innovative big data-platform på længere sigt vil kunne eksporteres til andre storbyer.

Verdens største workshop om Klodens fremtid

Verdens største workshop om Klodens fremtid

De kommende to uger forvandles København til en gigantisk ”red verden-workshop”. Frem til den 2. november mødes mere end 2.000 forskere, politikere, regeringer, erhvervsledere, investorer og interesseorganisationer fra mere end 100 forskellige lande for at diskutere, hvordan vi kan tackle de voksende globale klimaudfordringer. Blandt andet samles 600 klimaforskere i 5 dage for at afslutte 7 års arbejde i FN’s Klimapanel, IPCC, før de offentliggør den femte hovedrapport om klodens klima den 2. november. Overskriften for de to uger bliver dog ikke blot en status på klimaforandringerne. Side om side med IPCC vil en række initiativer pege ud i fremtiden og på de løsninger, der gør at vi lever med klimaforandringerne. Som afrunding på de to uger, uddeler Mandag Morgen sin internationale bæredygtighedspris, Sustainia Award.

København skal være international talentmagnet

Danmark er i top på de internationale lister over verdens bedste lande at bo og leve i. Alligevel er vi elendige til at tiltrække udenlandsk talent. For i Beijing og Singapore kender de os ikke. Resultatet er talenttørke, som hæmmer vores vækst og udvikling. Det får nu en gruppe af virksomheder og offentlige myndigheder til at gå sammen om at gøre København til en global talentmagnet. Novo Nordisk og Microsoft vil dele ansøgere med smv’er som IO Interactive og støtte talenter vha. gode boliger.

København kan høste 4 mia. på digitalt pionerprojekt

København kan høste 4 mia. på digitalt pionerprojekt

Københavns Kommune står på tærsklen til at blive en af verdens mest intelligente storbyer. Et forstudie fra konsulenthuset Rambøll viser, at Københavns Kommune vil kunne høste samfundsøkonomiske gevinster for 4,4 milliarder kr. årligt og samtidig sænke forureningen, mindske støjgener og skabe vækstmuligheder for virksomheder. Det skal ske ved hjælp af en fintmasket digital infrastruktur og hidtil uset brug af sensorteknologier. Forudsætningen er imidlertid, at et udbud på belysningsområdet bliver anvendt til formålet – og tiden er ved at rinde ud.

København vil kopiere Midtjyllands EU-succes

Succesfuld lobbyisme i Bruxelles henter millioner af støttekroner til danske kommuner og regioner. Den regionale danske lobbyindsats er blevet professionaliseret i det seneste årti – i takt med at EU-lovgivningen i stigende grad påvirker kommunalpolitikken. En fokuseret tilgang til interessevaretagelse i Bruxelles giver bedre adgang til EU-støttekroner fra de enorme forsknings- og udviklingsfonde. Det kan sætte skub i lokale danske væksttiltag og forskningsinitiativer.