kreative erhverv


Danske film- og animationsselskaber mister ordrer for en halv milliard

Danske film- og animationsselskaber mister ordrer for en halv milliard

Danmark er sammen med Bulgarien og Luxembourg snart de eneste EU-lande i Europa uden statsstøtte til film- og animationsbranchen. Det koster på ordrebogen. Venstres erhvervsordfører erkender, at man kan blive nødt til at følge trop og uddele millioner i statsstøtte til internationale filmgiganter.

"Investeringer i fællesskaber er de mest profitable"

Demokratisk tilgang til virksomhedsdrift er udbredt i kreative brancher, og det er den bedste investering, man kan gøre, mener Peter Ingemann, der ud over sit eget musikalske virke har været revisor for et utal af kunstnere.

Dansk kreativitet kan skabe fremtidens markeder

Dansk kreativitet kan skabe fremtidens markeder

Når vi skal styrke de kreative erhverv i Danmark, er det ikke kun for at gavne de kreative brancher selv. Vi skal aktivere vores kreative ressourcer i alle brancher for at skabe fremtidens markeder, skriver Christian Bason, direktør for Dansk Design Center.

Spiliværksætter: Det er stadig for dyrt at fejle i Danmark

Spiliværksætter: Det er stadig for dyrt at fejle i Danmark

Vil vi have flere iværksættersucceser i Danmark, er vi nødt til at gøre det mindre risikabelt for den enkelte at fejle, lyder det fra en iværksætter, der har prøvet at satse hus og hjem – heldigvis med et positivt resultat.

Lad os gøre kultur til big business

Lad os gøre kultur til big business

De kreative industrier har længe været en vækstmotor i EU, men Danmark sakker bagud med at udnytte vores stærke potentiale, selv om vi faktisk har fine forudsætninger for at levere på den dagsorden. Det er på tide med en opdateret og mere heldækkende vækstplan for de kreative industrier.

Kreative industrier er EU’s nye vækstlokomotiver

De kreative og kulturelle industrier har klaret krisen langt bedre end byggesektoren og bilindustrien, selvom EU-landene har skåret bety­deligt i deres statsstøtte til kunst, film, tv og andre kreative brancher. Det viser den hidtil største kortlæg­ning af de kreative industrier i Europa. Men både EU-Kommissionen og den danske regering har fortsat meget at lære, når det handler om at udnytte de kreative industriers fulde vækstpotentiale i både egne brancher og i økonomien som helhed, lyder det fra tre danske aktører, der som lobbyister og kreative forretningsmagere bidrager til den aktu­elle oprustning af Europas kreative vækstmotorer.

Kreative industrier kan trække Europa op

Kreative industrier kan trække Europa op

En ny analyse af de kreative industrier viser, at de har et kæmpe vækstpotentiale i milliardklassen, hvis der skabes tætte partnerskaber mellem kunstnere, designere, softwareudviklere og innovative virksomheder i Europa.  ”Kulturen og de kreative industrier kan hjælpe Europa ud af den økonomiske krise,” siger kulturminister Uffe Elbæk. I dag tager han initiativ til at danne en europæisk taskforce på 12 eksperter og kulturpersonligheder, der skal finde nye innovative veje til menneskelig og økonomisk vækst.