McKinsey


McKinseys råd: Skru ned for eksportstøtten til små virksomheder

Regeringen og dens rådgivere er dybt uenige om, hvor der er mest ræson i at give offentlige støttekroner for at øge eksporten. I en ny rapport bestilt af regeringen konkluderer konsulenthuset McKinsey, at den danske eksportstøtte i alt for høj grad fokuserer på små virksomheder. Danmark får mere eksport for pengene, hvis støtten gives til de større virksomheder, lyder rådet. Men det har regering valgt at ignorere, og den lover i sin nye eksportstrategi tværtimod at give en ekstra hjælpende hånd til de små og mellemstore virksomheder. De store virksomheder kan meget bedre klare sig selv, siger handelsminister Mogens Jensen (S).

McKinsey er det nye LO

McKinsey-konsulenter har overtaget den kuglestøberrolle for Socialdemokraternes top, som LO engang havde. Imens er Folketinget ved at udvikle sig til et drilledemokrati.

The McKinsey Way

Finansminister Bjarne Corydon er igen kommet i modvind. Denne gang fordi han for anden uge i træk forsøger at lukke konsulenthuset McKinsey ind i velfærdens maskinrum. Mere new public management og arrogante regnedrenge er det sidste, man har brug for i de danske folkeskoler og børnehaver, lyder kritikken fra alle kanter af samfundet. Men hvorfor er verdens mest indflydelsesrige konsulenthus så forhadt i Danmark, og hvad er den særlige McKinsey-metode, som finansministeren vil bruge på en af velfærdssamfundets kronjuveler? Mandag Morgen går bag facaden på det sagnomspundne konsulenthus, som kombinerer lydhørhed og arrogance, ydmyghed og nådesløs konkurrence.