medarbejderudvikling


Fremtidens industriarbejdere skal være it-nørder med sprogøre

Fremtidens industriarbejdere skal have dyb indsigt i nye digitale teknologier og være i stand til at kommunikere på flere platforme og sprog, hvis Danmark skal være et produktionsland, lyder det fra DI. Det stiller nye krav til erhvervsskolerne, mener formanden for CO-Industri.

Jo mere erfaring, desto mere kreativitet

Når de mest erfarne medarbejdere bidrager med idéer, der også blev brugt for år tilbage, skal de ikke partout afskrives. For hvorfor opfinde den dybe tallerken igen, spørger Richard Branson i ugens Globalt udsyn. Ofte rummer de erfarne medarbejdere en guldgrube af kreative løsninger.

Erhvervslederne skal lære af sportens bedste trænere: Det handler ikke om at vinde

Virksomhedsledere, der måler deres succes på de ansattes resultater og er for optagede af næste bundlinje, får ikke succes i det lange løb. Det mener tidligere sportschef i volleyballforbundet, tidligere topidrætsmand Mikael Trolle, der ligefrem mener at kunne se en ledelseskrise. Erhvervslederne skulle fokusere mere på, hvordan medarbejderen når frem til målet, mener bogaktuelle Mikael Trolle. Virksomhedslederne bør lære af sporten, hvor de mest succesrige trænere har vist, at fokus på den enkeltes præstation fremfor på resultatet, skaber de største sejre.

Glade medarbejdere betaler sig

Tilfredse og glade medarbejdere har ikke kun værdi for den enkelte, men også for virksomhedens bundlinje. Superiværksætteren Richard Branson hylder værdien af tilfredse medarbejdere og slår i Mandag Morgens internationale klumme “Globalt udsyn” et slag for lederens rolle som munterhedschef.

De har standset jobflugten

De har standset jobflugten

Seks mellemstore industriarbejdspladser i Region Sjælland har leveret et overbevisende svar på den udfordring, som titusindvis af danske produktionsvirksomheder kæmper med: Hvordan bremser man udflagningen af job til Polen og andre lavtlønslande? I tre år har de arbejdet målrettet på at opkvalificere samtlige medarbejdere til verdensklasse-niveau. Kageproducenten Bisca har nu skrinlagt planerne om at flytte produktionen til Polen og udvider i stedet herhjemme, selv om en dansk medarbejder koster fem gange så mange som en polsk. Samtidig er bundlinjen gået fra rød til sort.