New York


“Hvis man er tilstrækkeligt stædig, så lykkes det til sidst”

Lise Kingo er ikke kendetegnet ved store armbevægelser, og hun indrømmer gerne, at hun nogle gange er lidt for meget en “pæn pige”. Men hendes resultater taler for sig selv: I de 12 år hun sad i Novo Nordisks koncernledelse, udviklede medicinalvirksomheden sig til en af verdens førende på de områder, hun havde ansvaret for: Bæredygtighed, samfundsansvar, kommunikation og personaleledelse. Hun har demonstreret, at bæredygtighed og business ikke er uforenelige modsætninger, men hinandens forudsætninger. Den tænkning skal hun fra næste uge udfolde i global skala, når hun tiltræder som chef for verdens mest indflydelsesrige netværk for bæredygtig virksomhedsdrift: UN Global Compact. “Vi står med en meget stor formidlingsopgave. Et er at udvikle og enes om målene, noget andet er det at gøre dem alle sammen så let forståelige, at virksomhederne kan integrere dem i deres forretning,” siger Lise Kingo.

Nationer taler, byer handler

Mens lederskabet blandt klodens statsoverhoveder står i stampe, får verdens storbyer stadig større betydning for løsningen af de globale udfordringer. Men hvordan kan byer arbejde med innovation? New Yorks afgående borgmester viser vejen.

Som man udbyder, får man løsninger

Offentlige udbud er, når de strikkes intelligent sammen, en afgørende driver for innovation og nye, smarte løsninger. Men en forudsætning er, at de kreative ressourcer aktiveres tidligt i processen og får indflydelse på selve udbuddet. Det er de gode til i New York.

Innovationsmaskine hjælper New Yorks skoler

Som konsekvens af dårlige resultater i New Yorks skoler, har bystyret etableret organisationen iZone. Den har ledet skolerne igennem en gennemgribende forandring, hvor ansvar og frihed er gået hånd i hånd. Nu venter det næste paradigmeskifte.