offentlig-privat


Offentligt-privat samarbejde skaber effektiv velfærdsteknologi

Offentligt-privat samarbejde skaber effektiv velfærdsteknologi

Små virksomheder med store idéer har svært ved at komme igennem til velfærds- og sundhedsområdet. Samarbejde mellem offentlige institutioner og private virksomheder kan gøre det nemmere og mere effektivt for alle parter, viser erfaringer.

Kommuner vil have del i velfærdsteknologisk eksporteventyr

En ny tendens med store perspektiver er i al ubemærkethed ved at vinde indpas i den danske velfærdsmodel. Kommuner stifter nye virksomheder sammen med private partnere for at få andel i den potentielle milliardeksport af sundheds- og velfærdsteknologi. Det første selskab har allerede set dagens lys, og flere er på vej. Det kan bane vej for et dansk eksporteventyr på et globalt marked i dramatisk vækst. Men lovgivningen kan bremse udviklingen.

Stort gennembrud for offentlig-private investeringer

Stort gennembrud for offentlig-private investeringer

Efter mange års diskussion får de kontroversielle OPP-projekter nu luft under vingerne. Med 15 offentlig-private partnerskabsprojekter klar til take-off er der udsigt til mere end en fordobling af OPP-projekterne i Danmark. Pensionsselskaberne, der har presset på for at investere i OPP’er, glæder sig over udviklingen. De står klar med formuer på 3.300 milliarder kr. og en investeringslyst, som hidtil kun har fået afløb i udenlandske OPP-projekter. Dog efterlyser de stadig OPP-samarbejde inden for de helt store infrastrukturprojekter som broer og motorveje. 

De bedste og de dårligste lederpræstationer i 2012

Legos topchef, Jørgen Vig Knuds­torp, har leveret årets bedste lederpræstation, og finansminister Bjarne Corydon er nummer to. Vestas-chefen Ditlev Engel, udenrigsminister Villy Søvndal og Fritz Schur har leveret de dårligste lederpræstationer. Det mener Mandag Morgens panel på næsten 900 ledere og beslutningstagere, der har givet point til 100 udvalgte topledere i privat og offentlig tjeneste. Landets førende ledelseseksperter vurderer læsernes udvalgte og giver deres perspektiv på, hvad der er de vigtigste lessons learned i ledelsesåret 2012.

Herlev Hospital har milliarder gemt i madrasserne

Et utraditionelt innovationssamarbejde skal lægge grunden for milliardeksport af ny sundhedsteknologi. “Partnerskab for sundheds- og sygehusinnovation” har afsat 100 millioner kr. til at udvikle nye svar på sygehusvæsenets udfordringer. Ambitionen er at gøre de kommende supersygehuse til showcases for ny teknologi med eksportpotentiale. Der er foreløbig afsat 35 millioner kr. til syv projekter inden for logistik og støttefunktioner – et overset område, der tegner sig for op mod 30 pct. af de samlede sygehusudgifter.