organisation


Glem lean – nu skal vi skabe resiliens

Glem lean – nu skal vi skabe resiliens

Begrebet resiliens har fået ny aktualitet, efter at covid-19-virussen har vist, hvor ekstremt sårbare den globaliserede, effektiviserede og optimerede verden gør os. Forskningen i resiliens giver os nogle fingerpeg om, hvordan vi fremover kan være mere modstandsdygtige.

Borgerne skal lukkes ind i forvaltningen

De offentlige topchefers vigtigste opgave er at lukke brugerne indenfor i forvaltningen. Det mener den britiske innovationsguru Charles Leadbeater.

Rådhusets tillid giver mod i forvaltningen

Tillidsbaseret ledelse høvler toppen af bureaukratiet i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, leverer besparelser og skaber mere innovation. “Et godt bud på ledelse i fremtidens offentlige sektor,” siger forvaltningens direktør, Carsten Haurum. Nu skal hele kommunen i gang med en tillidsreform. Husk lige os, siger medarbejderne, mens politikerne holder sig fra detaljerne.

Mantonis palads-revolution

Tempo på. Det er parolen i den paladsrevolution, Tue Mantoni er ved at gennemføre i Bang & Olufsen. Den teknologiske perfektionisme har været tæt på at koste virksomheden livet. Udviklingshastigheden inden for forbrugerelektronik er hæsblæsende, så det skal den også være i B&O. Spørgsmålet er, om organisationen kan følge med. Mandag Morgen har talt med revolutionens frontfigur.