Realdania


Sæt politisk fokus på energirenovering

Sæt politisk fokus på energirenovering

Der ligger enorme gevinster og venter, hvis den eksisterende bygnings- og boligmasse bliver energirenoveret. Men det kræver, at man fra politisk hold kraftigt signalerer, at energirenovering er noget, vi som samfund satser på, skriver Jesper Nygård, direktør i Realdania.

Filantropi og business som katalytisk cocktail

Filantropi og business som katalytisk cocktail

Stadig flere fonde og filantropiske foreninger rundt omkring i verden retter blikket mod de private virksomheder for at finde potentielle samarbejdspartnere. Hvis markedet bliver en del af løsningerne, kan det give både markant effekt og varige forandringer.

Realdania: ”Gode byer kommer ikke af sig selv”

Realdania: ”Gode byer kommer ikke af sig selv”

Smart city-begrebet er et afgørende og vigtigt værktøj til at skabe gode og velfungerende byer. ”Men der er også brug for en visionær og langsigtet byplanlægning og aktiv boligpolitik, der kan korrigere for ting som ulighed og segregering,” siger adm. direktør for Realdania, Jesper Nygård.

Danmarks grønne førertrøje – fra teknologi til livsstil

Danmarks grønne førertrøje – fra teknologi til livsstil

Markedet for grønne teknologier har udsigt til at blive overhalet af en ny vækstmotor: markedet for fremtidens bæredygtige livsstil. Mandag Morgen Sustainia tager konsekvensen og lancerer sammen med Det Kongelige Danske Kunstakademi innovationsplatformen Sustainia Living.

Realdania: ”Vi skal være forandringsagenter”

En af Danmarks største filantropiske supertankere – Realdania – ønsker at være katalysator for ny viden om gode løsninger på samfundets fælles udfordringer. En viden, som skal deles mellem forskellige samfundsaktører – offentlige og private – fordi problemerne bedst løses på tværs af gamle sektorer. Der er hårdt brug for nye samfundsalliancer, lyder det fra Realdanias adm. direktør, Jesper Nygård. Derfor søsatte Realdania i slutningen af sidste måned tre såkaldte Collective Impact-grupper, som skal identificere nye løsninger på aktuelle problemer i samfundet. ”Realdania er en professionel filantropisk forening, som har gjort det godt i de første 12-13 år. Min opgave er nu at føre os sikkert gennem teenageårene. Vi skal udvikle vores kompetencer og fokusere skarpere på en problemdrevet tilgang, som inden for vores fokus på det byggede miljø kan hjælpe til at finde konkrete løsninger på nogle af de udfordringer, vi i dag står over for,” siger Jesper Nygård i et interview med Mandag Morgen.