Særudgivelser

Velfærdens 2025-plan

Velfærdens 2025-plan

Hvordan fremtidssikrer vi det danske velfærdssamfund? Bliv inspireret af innovative tiltag og best practise i dette særtillæg til Ugebrevet Mandag Morgen.

Fra startup-nation til scaleup-nation

Mandag Morgen og Danske Regioner definerer, kortlægger og analyserer Danmarks potentielle højvækstvirksomheder - de såkaldte scaleups.

Vind Fremtiden - 16 veje til succes i det intelligente samfund

Vind Fremtiden - 16 veje til succes i det intelligente samfund

Vind Fremtiden sætter den digitale transformation i et større perspektiv. I publikationen, der er et samarbejde mellem DI og Mandag Morgen, giver 16 internationale eksperter giver deres bud på fremtidens intelligente samfund – og hvad der skal til for at vinde i det.

En status på flygtningestrømmen

En status på flygtningestrømmen

Slideshowet stammer fra konferencen Godt for Danmark: Fælles løsninger til god integration og sætter flygtningestrømmen til Danmark i et historisk perspektiv, gør status anno september 2016 og ser fremad med den seneste fremskrivning.

Mod mere fælles velfærd

Mod mere fælles velfærd

Mange kommuner betræder i disse dage nyt land, na°r det handler om ma°den at arbejde med velfærd pa°. Det arbejde har Mandag Morgen fulgt i en a°rrække. Nu gør vi status og ser, hvilke tendenser der tegner fremtidens danske velfærd.

En velfærd der kan bære

En velfærd der kan bære

I publikationen "En velfærd der kan bære" kan du i cases og artikler læse mere om, hvordan politikere, medarbejdere og borgere i Hedensted arbejder sammen om at udvikle velfærden.

Her er 100 bæredygtige løsninger

2016-udgaven af rapporten Sustainia100, der samler 100 bæredygtige løsninger fra over 100 lande er klar. Kataloget viser blandt andet, hvordan den store grønne omstilling kan gennemføres nedefra og op.

Sundhedsvæsenet – ifølge danskerne

Sundhedsvæsenet – ifølge danskerne

Denne rapport samler resultaterne af den hidtil bredeste og mest dybdegående undersøgelse af danskernes forhold til det samlede sundhedsvæsen. Mere end 6.000 danskere er blevet spurgt om deres overordnede forventninger til sundhedsvæsenet, deres konkrete erfaringer og deres holdninger til en række forandringstiltag. Undersøgelsen er gennemført i et samarbejde mellem TrygFonden og Mandag Morgen.

Fremtidens bæredygtige byggeri

Fremtidens bæredygtige byggeri

Vi skruer tiden ni år frem og gør status over Danmarks 2025-vækstplan og dykker ned i kapitlet om dansk byggeri. Her kan der skrives to versioner: Det nye globale eksporteventyr, eller det tabte eventyr. Muligheder og risici afdækkes overbevisende i denne rapport fra Mandag Morgen.  

Kommune Forfra

Kommune Forfra

”Den måde, vi har effektiviseret plejecentrene på, har gjort sønner og døtre overflødige. Virksomhedsledernes lokale engagement er pacificeret med jobcentrenes professionalisme. Og vi har bildt os selv ind, at vi fra kommunen alene vide, hvad aarhusianerne har brug for. Det er vi i gang med at holde op med”. Sådan skriver en samlet Magistrat på…

5.500 globale ledere: Verdens kriser skal løses af virksomhederne

5.500 globale ledere: Verdens kriser skal løses af virksomhederne

Det bliver ikke det offentlige, der kommer til at drive de nye løsninger på globale udfordringer frem. Politikerne har hverken kapacitet eller gennemslagskraft til at forfølge de nye muligheder, lyder vurderingen fra 5.567 ledere fra hele verden i Global Opportunity Report 2016.

Fra velfærdsstat til velstandsstat

Fra velfærdsstat til velstandsstat

Der er behov for at nytænke den danske velfærdsmodel. Den nuværende model har tjent Danmark flot igennem årtier og bidraget til at gøre Danmark til en økonomisk og social rollemodel. Men den er ikke gearet til at løse de meget anderledes og meget komplekse udfordringer, Danmark konfronteres med i fremtiden. Det aktuelle flygtningepres er blot…

Kommune betyder fællesskab

Kommune betyder fællesskab

I Billund Kommune siger de, at ”sammen finder vi ud af det”. Udover at være en mundret, jysk formulering viser det også retningen for kommunens arbejde med en velfærd, der i højere grad skabes, der hvor mennesker mødes, frem for at kunne måles og vejes som standardydelser. I magasinet ’Kommune betyder fællesskab’ har vi samlet…

Klimakampen vindes i byerne

Klimakampen vindes i byerne

Byerne er frontløbere for den grønne omstilling. Ny Mandag Morgen-rapport præsenterer 100 grønne løsninger fra byer i hele verden, hvor borgmestre er i fuld gang med at gøre bylivet renere, grønnere og sundere.

VækstDanmark 2025

VækstDanmark 2025

Danmark er blandt de nationer i verden, der skaber flest opstartsvirksomheder pr. indbygger. Men vi er udfordret af, at na°r det handler om at fa° nye virksomheder til at vokse og skabe job, sa° ligger vi under OECD-gennemsnittet – og langt efter lande som USA. Rapporten VækstDanmark 2025 er udarbejdet af Mandag Morgen for Danske…

Fremtidens fødevareproducent er sundhedsleverandør

Fremtidens fødevareproducent er sundhedsleverandør

Sundhedsdagsordenen er på vej frem hos fødevareproducenterne. Det handler om at producere fødevarer, der er sunde både for forbrugeren og for miljøet. Det kræver omstilling og nytænkning – af hele forretningsmodellen.

Sammen om Rødovre

Sammen om Rødovre

Vi står over for et nyt velfærdsideal. Forestillingen om, at velfærd er noget, der kommer i pakker og leveres som standardydelser af kommunen, bliver udfordret. I stedet ser vi en bevægelse hen imod mere individuelle og fleksible løsninger, hvor flere inviteres til at være med i at finde nye veje. I ’Sammen om Rødovre’…

100 geniale løsninger på klodens klimaproblem

100 geniale løsninger på klodens klimaproblem

Den danske tænketank Sustainia præsenterede i juni 2015 i Paris 100 innovative løsninger og produkter, der bidrager til den grønne omstilling, som verdens førende industrinationer har gjort til deres fælles mål. Løsningerne dokumenterer, at bæredygtighed anno 2015 er nøglen til innovation, forretningssucces og øget kollektiv velfærd.