100 geniale løsninger på klodens klimaproblem

Den danske tænketank Sustainia præsenterede i juni 2015 i Paris 100 innovative løsninger og produkter, der bidrager til den grønne omstilling, som verdens førende industrinationer har gjort til deres fælles mål. Løsningerne dokumenterer, at bæredygtighed anno 2015 er nøglen til innovation, forretningssucces og øget kollektiv velfærd.

Supertynde økologiske solceller, der kan klistres på et vindue. Højeffektiv lodret dyrkning af grøntsager. Simpel jernfisk kogt i risvand afhjælper jernmangel. Biogas og gødning produceret på menneskelig afføring. Genbrug af luftfiltre og slut med dyre serviceteknikere.

Disse konkrete projekter er blandt de 100 eksempler på innovative og bæredygtige løsninger og produkter, som Mandag Morgens tænketank Sustainia præsenterede i Paris i juni 2015. De 100 løsninger er udvalgt blandt mere end 1.500 nominerede projekter implementeret i 151 lande fordelt på 6 kontinenter.

De 100 løsninger og forretningsmodeller, der konkurrerer om The Sustainia Award 2015, er samlet i publikationen Sustainia100, der kan hentes herunder.

Her kan man også læse om de seks danske løsninger, der er med i kampen om årets Sustainia Award. De danske forretningsmodeller spænder vidt. Sjællandske Environment Solutions markedsfører en simpel men banebrydende løsning, som beskytter ejendomme mod oversvømmelse ved at lede vandet ind i mobile barrierer, der fungerer som diger. Vigga.us er et forretningskoncept for småbørnsfamilier, der tegner abonnement på brug af genbrugstøj i stedet for selv at købe det hele. It-virksomheden Tradeshift hjælper producenter og forbrugere til at optimere deres værdikæder gennem brug af big data, mens ISO Paint Nordic markedsfører hvid maling til tagarealer, som gør det muligt at sænke både energiforbrug og luftforurening. Endelig er også løsninger for henholdsvis fjernvarme i Gråsten og fjernkøling i København nomineret.

Det 170 sider lange katalog opregner samtidig fem trends blandt de udvalgte projekter, der med bæredygtighed som det centrale princip arbejder på at virkeliggøre den grønne omstilling.

Hent PDF

Forrige artikel Patienternes nye rejse Patienternes nye rejse Næste artikel Sammen om Rødovre Sammen om Rødovre