Nyt job: Alex Vanoplsagh skal genopbygge vælgernes tillid til LA

Det er en stor opgave den nyvalgte politiske leder for Liberal Alliance står overfor. Hans manglende erfaring kan vendes til en fordel, da han ikke har været en del af de politiske beslutninger, der har sat partiet i krise. 

Torben K. Andersen

Nyt job

Hvem
Alex Vanopslagh
Hvilket job
Politisk leder af Liberal Alliance
Hvorfra
Nyvalgt medlem af Folketinget og menigt medlem af Liberal Alliance

Baggrund 

Alex Vanopslagh er 27 år gammel og far til Milton på tre år. Han er opvokset i Struer og bor i Vanløse. Han er uddannet cand.scient.pol. og blev i 2014 formand for Liberal Alliances Ungdom. Han blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation ved valget i 2017 og har de seneste tre år arbejdet som konsulent i PA-bureauet Grace.

Største udfordring?

Alex Vanopslagh er på en svær opgave. Hans største udfordring bliver at genrejse partiet og sikre dets overlevelse frem til næste valg. Partiet er i dyb krise efter sit katastrofale valg, hvor det gik tilbage fra 13 til kun fire mandater. Han har den fordel, at han ikke er sovset ind i de mange uheldige beslutninger, som har ført til partiets dybe tillidskrise. Men han er uden politisk erfaring fra Folketinget. Han skal først nu til at opbygge netværk og genvinde vælgernes tillid. Det bliver svært. Partiets kun fire mandater har ikke udsigt til meget indflydelse i denne valgperiode. Men med sine enestående retoriske debatevner og politiske talent er Alex Vanopslagh måske den rette mand til at stå i spidsen for at genopbygge partiet.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu