Historien i tal

Bedre veje til ungdomsuddannelser

En ny undersøgelse har kortlagt, hvad hvad der virker i forhold til at få unge i alderen 16-25 år i gang med en ungdomsuddannelse. Undersøgelsen peger på, at de unge har behov for en indsats, som går på flere ben og både forholder sig til den unges faglige og personlige kompetencer.

Mange unge kommer sent i gang med en ungdomsuddannelse, falder fra undervejs eller tager flere ungdomsuddannelser. En ekspertgruppe kommer i rapporten "Bedre Veje til Ungdomsuddannelse" med anbefalinger til, hvordan de unges uddannelsesadfærd kan målrettes, så de unges behov i højere grad tilgodeses, og frafald og dobbeltuddannelse minimeres.


KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har undersøgt, hvordan der kan skabes effektiv implementering i de forberedende tilbud, og hvilke kompetencer lærere og ledere har brug for. Undersøgelsen peger på behov for kompetenceudvikling i forhold til pædagogik og didaktik, teamsamarbejde og pædagogisk ledelse samt systematisk opfølgning.


Rapportens konklusioner er draget på baggrund af et litteraturreview samt kvalitative interview med embedsmænd på området i Undervisningsministeriet.


Læs hele rapporten her.
Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu