Børneliv - ifølge danskerne

Danske børn har det generelt godt. De trives både i hjemmet og i de institutioner og fællesskaber, som de befinder sig i. De er centrum for hverdagen i de danske hjem, og de mangler generelt ikke noget. Forældrene er tilfredse med det danske børneliv og alt hvad det indebærer, og vil hverken ændre daginstitutionerne, skolerne…

Danske børn har det generelt godt. De trives både i hjemmet og i de institutioner og fællesskaber, som de befinder sig i. De er centrum for hverdagen i de danske hjem, og de mangler generelt ikke noget. Forældrene er tilfredse med det danske børneliv og alt hvad det indebærer, og vil hverken ændre daginstitutionerne, skolerne eller deres eget forhold til børnene.

Et mindretal af børnene i Danmark står dog udenfor, når det positive billede af det danske børneliv tegnes. Forældrene til disse børn er bekymrede for børnenes udvikling og fremtidige muligheder for job og uddannelse, har svært ved at opfylde børnenes materielle ønsker om at have de samme ting som andre børn har, eller har bekymringer for om deres børn udsættes trivselsproblemer som mobning, overvægt og lavt selvværd.

Undersøgelsen, som rapporten bygger på, er foretaget er foretaget af Mandag Morgen og TrygFonden blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. 3120 personer deltog i undersøgelsen, heraf 2175 forældre til børn på mellem 2 og 15 år.

Undersøgelsen kortlægger forældrenes værdier, holdninger og tanker om det danske børneliv, og giver et blik ind i dagligdagen hos de danske børnefamilier.

God læselyst.

Hent PDF

Forrige artikel Sustainia Guide to Copenhagen 2025 Sustainia Guide to Copenhagen 2025 Næste artikel Danmark som innovativ frontløber Danmark som innovativ frontløber