Danmark fastfrosset på 12.-plads i global konkurrenceevne

For tredje år i træk ligger Danmark på 12. pladsen i World Economic Forums årlige måling af landenes konkurrenceevne.

Danmarks globale konkurrenceevne ligger lige efter den internationale elite. For tredje år i træk ligger Danmark på 12. pladsen i World Economic Forums årlige måling af landenes konkurrenceevne, skriver Teknologisk Institut, der har kigget nærmere på tallene.

USA, Tyskland, Storbritannien og de nordiske lande er blandt Danmarks vigtigste handelspartnere, og de ligger alle bedre placeret end Danmark.

I Asien er Japan, Singapore og Hongkong også foran Danmark.

"Nummer 12 i verden er ikke skidt, men det er en udsat position. Lande med høj konkurrenceevne er attraktive at handle med, så dybest set handler rapporten om landenes muligheder for at skabe vækst og velstand for sine borgere. Her ligger alle de lande, vi helst vil sammenligne os med, foran Danmark," siger seniorspecialist Stig Yding Sørensen, Teknologisk Institut. Teknologisk Institut er World Economic Forums danske partner, i en pressemeddelelse.

World Economic Forum måler på 114 indikatorer i 137 samfund verden over. Indikatorerne måler på den basale samfundsindretning, den måler på hvordan uddannelse, samhandel, skatter, arbejdsmarked mv. indrettes – og der måles på innovation og forretningsudvikling. Det samlede resultat udtrykker konkurrenceevnen. Hvor Danmark altså ligger på en 12. plads.

Læs hele rapporten her.

Forrige artikel Private ejer tre fjerdedele af al dansk natur Private ejer tre fjerdedele af al dansk natur Næste artikel Få crowdfundingprojekter kikser Få crowdfundingprojekter kikser